Najnovije

PUPOVAC BEZ PARDONA: U Vukovaru ima mesta za ustaški pozdrav, a za ćirilicu nema!

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke, Milorad Pupovac, izjavio je danas na Odobru za Ustav da će kao član vladajuće većine podržati predložene kandidate za nove ministre i potpredsednike vlade, ali se osvrnuo i na odluku Ustavnog suda o ćirilici u Vukovaru i poručio da za ustaški pozdrav u toj zemlji ima, a da za ćirilicu nema ni mesta ni razumevanja.

Milorad Pupovac (Foto: Jutjub)

"Postoji jedan deo građana Hrvatske kojem smeta pozdrav ''za dom spremni''. Za njega ima mesta, i policija ga štiti, a za jedno pismo u minimalnoj upotrebi, koje nigde zakonom nije kriminalizirano, i predsednica (Kolinda Grabar Kitarović) i drugi tvrde da povređuju ljude koji su pretrpeli ratna stradanja", rekao je Pupovac, prenela je zagrebačka N1 tv.

Dodao je da dijalog pod tom pretpostavkom nema nikakve šanse.

"Izglasavnje novih ministara nema veze s ovim. Ovo je druga tema i o njoj ćemo razgovarati nakon izglasavanja ministara", rekao je nakon sednice Odbora Pupovac.

Ustavni sud Hrvatske je ranije ovog meseca odlučio o široj upotrebi ćirilice u Vukovaru, gde prema poslednjem poisu stanovništva živi vise od 30 odsto građana srpske nacionalnosti.

Toj odluci suda se međutim protive čelnici gradskih vlasti i stranke koje čine većinu utom gradu i poručuju da je neće poštovati.

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, je tim povodom juče razgovarao sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja ga je praktično podržala u tome.

Hrvati mu uskratili pravo na veroispovest! NJegov sveštenik došao čak iz Australije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA