Najnovije

PUTIN PRUŽIO RUKU UKRAJINCIMA I IZJAVIO: Sarađivaćemo sa svakom političkom snagom u Ukrajini kako bismo obnovili odnose!

Rusija će podržati sve političke snage u Ukrajini, ako se one budu kretale ka ponovnom uspostavljanju bilateralnih odnosa, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

„Pitanje uspostavljanja i potpunog obnavljanja rusko-ukrajinskih odnosa je takođe za nas izuzetno važno i mi ćemo sarađivati sa svakom političkom snagom, uključujući i vašu, kako bismo obnovili odnose u punom formatu između Rusije i Ukrajine“, istakao je Putin na sastanku sa šefom političkog saveta ukrajinske partije „Opoziciona platforma - za život“ Viktorom Medvedčukom.

„Potpuno rešenje situacije na jugoistoku Ukrajine, u Donbasu, moguće je isključivo direktnim kontaktom vlasti u Kijevu sa predstavnicima Luganske i Donjecke narodne republike“, naglasio je ruski predsednik.

Putin je dodao i da se nijedan konflikt u novijoj istoriji u svetu nije rešavao bez direktnih pregovora između sukobljenih strana.

„Sa svoje strane, mi ćemo takođe raditi sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da ovaj proces ide u potrebnom ritmu i sa potrebnim kvalitetom“, rekao je Putin.

Putin je rekao da su sporazumi premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i Viktora Medvedčuka - „potpuno ostvarivi“.

„Naravno, Vlada mi saopštava o vašim sastancima i o temama o kojima se raspravljalo. Mislim da je sve što ste razgovarali sa predsednikom Vlade Rusije i sa predstavnicima ekonomskih i energetskih blokova - potpuno ostvarivo“, rekao je Putin.

Putin bi mogao doživotno da vlada! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA