Najnovije

ŠIPTARI NEMAJU NI STIDA NI SRAMA: Priština hoće da sudi genralu Pavkoviću za dela za koja već služi kaznu!

Tužilac i istražni sudija tzv. Kosova boravili su u Finskoj s namerom da razgovaraju s haškim osuđenikom bivšim generalom Vojske Jugoslavije Nebojšom Pavkovićem

General Nebojša Pavković (Foto: Jutjub)

Kako nezvanično saznajemo, oni žele da mu sude u Prištini.

Pavković je odbio razgovor sa njima, navodeći da je državljanin Srbije od koje će i tražiti zaštitu, saznajemo nezvanično.

Navodni plan Prištine je da Pavkovića, nakon odslužene dve trećine kazne, Finci uhapse po kosovskoj optužnici i da ga isporuče Prištini kako bi mu onda oni ponovo sudili za ista dela.

Nebojša Pavković pravosnažno je osuđen 2014. na 22 godine zatvora za ratne zločine počinjene na KiM tokom 1999. godine. Proglašen je krivim, kao tadašnji komandant Treće armije VJ, po svih pet tačaka optužnice - za prisilno premeštanje, deportacije, ubistva i progon albanskog stanovništva s Kosova u prvoj polovini 1999. Pavković kaznu služi u Finskoj

Pavković se predao sudu 2005. godine i najpre je boravio u pritvoru u Ševeningenu. Na osnovu pravila Haškog tribunala, osuđeni mogu da traže prevremeno puštanje na slobodu nakon što odsluže dve trećine kazne.

Pada vlada u Prištini? Više o tome OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA