Najnovije

SRPSKA VOJSKA IDE U RUSIJU! Popeli se na oklopna vozila i pravac daleki istok! Ništa ih neće zaustaviti! (FOTO/VIDEO)

Na Deliblatskoj peščari koja se nalazi nedaleko od Beograda uvežbavaju se takmičarske posade Vojske Srbije koje će za koji dan da krene put Republike Tiva, koja se nalazi krajnjem istoku Ruske Federacije. Pripreme se realizuju na vojnim kamionima FAP (1118/2228) kao i oklopnim automobilima "Humvee".

Oklopno vozilo "Humvee" (Foto: mod.gov. rs)

Najbolji vozači koje se nalaze u jedinicama Vojske Srbije, nalaze se na završnom delu priprema pred polazak na dalek put. Radi se o odabranoj grupi vojnika koja je selektirana na osnovu rezultata sa takmičenja vojnih vozača, koji su nedavno održani u Kraljevu. Prvi deo priprema je realizovan na brdsko-planinskom zemljištu u Centralnoj Srbiji, dok se drugi deo priprema pomerio u Vojvodinu, gde dominira ravničarski teren. Srpske posade se pripremaju na vojnim kamionima domaće proizvodnje FAP (Priboj) na modelima 1118 i 2228, kao i na oklopnom automobilu američke proizvodnje tipa “Humvee”.

Pripreme su se izvodile na peskovitom i kamenitom terenu, neretko i po kiši. Ekipu koja će učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji krasi i dobra atmosfera na unutrašnjem planu, što je veoma važno pred ovakva takmičenja.

Pred srpskim vojnim vozačima biće četiri trke: individualna, trka po karti, trka sa proverom vatrene osposobljenosti i ekipna trka. Trke se izvode u različitim terenskim uslovima, na relacijama od 150 do 250 kilometara.Takmičenje “Vojni reli” realizuje se na ruskim vojnim vozilima 4×4 TIGAR i vojnim neborbenim vozilima kategorija 4×4 i 6×6 KAMAZ ili URAL- prenosi zvanični sajt srpskog Ministarstva odbrane.

Završnim pripremama vozača su osim minitistra odbrane Aleksandra Vulina prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, kao i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

Na Međunarodnim vojnim igrama pripadnici Vojske Srbije učestvovaće u tri discipline: „Tenkovski biatlon“, „Vojni reli“ i „Snajperska granica“. Prve dve discipline realizuju se u Ruskoj Federaciji, a treća u Republici Belorusiji. Konkretno, „Vojni reli“ održava se od 27. jula do 11. avgusta, na krajnjem istoku Ruske Federacije, u Republici Tiva, a pripadnici Vojske Srbije se u ovoj disciplini takmiče po prvi put.

Zovu ih “Leteći tenkovi” a uskoro stižu u Srbiju, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA