Najnovije

MOĆNI TURSKI PVO DIVIZION "ZAFER" IMA U SVOM SASTAVU S-400! A sada je dobio i svoj amblem!

Turski divizion PVO „Zafer“ (srb. Pobednik) će u svom sastavu imati raketne sisteme velikog dometa S-400 „Trijumf“ koji su nabavljeni u Rusiji. NJegov glavni zadatak će biti zaštita vazdušnog prostora iznad najvažnijih turskih gradova, u radijusu i do 400km.

S-400 stigao u Tursku (Foto: jutjub)

Na internet mreži se pojavio dizajn amblema kojeg će koristiti prvi turski PVO divizion naoružan ruskim sistemima velikog dometa S-400 “Trijumf”.

Prve informacije o pregovorima između Rusije i Turske o nabavci sistema S-400 „Trijumf“ pojavile su se u medijima u novembru mesecu 2016.godine. Posle prvih neformalnih razgovora, vrlo brzo se prešlo na konkretne poteze koji su registrovali potpisivanjem krupnog kupoprodajnog ugovora vrednog 2,5 milijarde američkih dolara. Ovaj ugovor je potpisan 12.septembra 2017.godine. NJegova praktična realizacija je otpočela 12.jula ove godine kada je prvi teški vojno-transportni avion An-100-400 sleteo na turski vojni aerodrom, sa prvim elementima kompleksa.

Tim povodom se oglasio i prvi čovek ove zemlje Redžep Erdogan, koji je u govoru održanom u Istambulu povodom trogodišnjice pokušaja državnog prevrata izjavio, da je ruski protivvazduhoplovni sistem S-400 najmoćniji odbrambeni sistem na svetu.

Podsećamo da je ruski protivvazduhoplovni sistem S-400 Trijumf namenjen za borbu protiv svih savremenih i perspektivnih sredstava vazdušno-kosmičkog oružja. NJegov maksimalni horizontalni domet je oko 400km (raketa 40N6E), dok po visini deluje i do 35km.

Formacijski, u okviru jednog diviziona se najčešće nalaze 2-3 baterije ovog sistema, sa ukupno 8-12 transportno-lansirnih jedinica. Dakle, jedan divizion u svom sastavu ima 48 raketa spremnih za momentalno dejstvo. Ceo raketni puk hipotetički može da napadne 96 vazdušnih ciljeva neprijatelja, u operativnom borbenom radijusu do 400km.

O novoj ruskoj zaštitnoj opremi za tenkiste koja će ih učiniti nepobedivima, pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA