Najnovije

CRNOGORSKI ANALITIČAR UDARIO PONOVO NA SPC: Ako Amfilohije hoće da sačuva svetinje, neka skine mantiju i osnuje partiju

Crnogorski politički analitičar Ranko Đonović preporučio je mitropolitu Amfilohiju da osnuje partiju kao jedini način da sačuva svoje svetinje.

Ranko Đonović često vređa Srbe i SPC (Foto: Jutjub)

“Da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori uživa toliko poverenje koliko je pokazalo poslednje CEDEM-ovo istraživanje, Amfilohije ne bi pozivao u pomoć Beogradsku patrijaršiju i Srbiju da mu pomognu da sačuva svoje svetinje, nego bi skinuo mantiju, osnovao političku partiju, okupio opoziciju i sve koji su protiv Crne Gore i krenuo u politički marš u potiranju svega što je crnogorsko“, rekao je Đonović.

Đonović, opet vrlo neuobičajeno, optužuje i režimsku agenciju za ispitavanje javnog mnjenja CEDEM da je direktno tempirala istraživanje u korist ”srpske crkve”. 

“Oni koji su naručili istraživanje vrlo su vešto, po mom mišljenju, zaogrnuli njegov cilj. Nije to samo sada slučaj. Traje to odavno i ima svoje razloge. Neka mi neko objasni zašto se uporno godinama unazad do danas forsiraju pitanja podrške SPC i njenom mitropolitu Amfilohiju. Mislite da je to tek tako, slučajno. Naravno da nije, ali sada je očigledno zašto su SPC i Amfilohije stalno bili predmet anketiranja u CEDEM-ovim istraživanjima”, naveo je Đonović koji ističe da redovno prati sva istrživanja.

„Pratim redovno istraživanja, pa i CEDEM-ova, i nije mi jasno zarad koje istine i čijih političkih ciljeva se ispituje rejting bilo koje crkve, kako se Amfilohije Radović može u anketama pojaviti među političarima i to kao neko u koga građani Crne Gore imaju veliko poverenje, osim ako nije cilj da se “praznom puškom” preti onoj civilizovanoj evropskoj Crnoj Gori. O kakvom poverenju prema SPC, odnosno prema Amfilohiju radi, iz tih anketa se ne može saznati“, dodao je on.

Pročitajte OVDE zašto je zabranjen koncert Vlada Georgieva u Nikšiću.

Izvor: Dnevne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA