Najnovije

ŠPANCI NE POPUŠTAJU POD PRITISCIMA: Kosovo je Srbija! Ne menjamo stav!

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom koji je potvrdio da njegova zemlja neće menjati stav po pitanju nepriznavanja Kosova i da će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Srbije.

Ambasador Španije u Beogradu Raul Bartolomeo Molina (Foto: exteriores.gob.es)

Brnabić i Molina su razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

“Srbija će uvek biti iskren prijatelj Španije i zalagati se za održavanje čvrstih i stabilnih odnosa i tradicionalnog prijateljstva dva naroda”, poručila je premijerka Brnabić i zahvalila Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Molina je potvrdio da Španija neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Španija je jedna od pet članica EU koje ne priznaju Kosovo. To su i Kipar, Rumunija, Grčka i Slovačka.

On je naglasio da će Španija istovremeno nastaviti da pruža nedvosmislenu podršku evrointegracijama Srbije, koju smatra važnim činiocem regionalne stabilnosti i pouzdanim partnerom Evropske unije.

Predsednica vlade ocenila je da su politički odnosi Srbije i Španije na izuzetno visokom nivou, a da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom, stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje naših zemalja.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador Molina je istakao da je prvi korak susret privrednih komora Srbije i Španije, planiran za ovu godinu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

To će, prema njegovim rečima, biti dobra prilika da se srpske kompanije predstave španskom tržištu, i mogućnost privrednicima iz Španije da upoznaju srpsko tržište i uslove za investiranje u Srbiji.

Pročitajte OVDE zašto su Šiptari u panici.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA