Najnovije

BAHAĆENJE BEZ KRAJA: Novi cvetni paun u Čairu plaćen više od pola miliona dinara!? (VIDEO)

Krajem prošle nedelje čairski park je dobio cvetnog pauna, ispod koga je biljkama ispisano "Ja volim Niš". Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana, preduzeća koje je kupilo ovu figuru, predviđa da bi paun vredan skoro 600.000 dinara, mogao da postane čak i simbol Niša.

Paun u Nišu (Foto: Jutjub)

Skulptura pauna koja je zasađena iza Dečjeg kulturnog centra, održava se sistemom kap po kap, osvetljena je tokom noći, a kako je rečeno iz preduzeća, pokrivena je i video nadzorom.

Prema tenderskoj dokumentaciji, cvetni paun koštao je 580.000 dinara bez PDV-a, a Mediana ga je nabavila od Ateljea za izradu topijarnih figura Kucljak.

Iz ovog preduzeća su preko javne nabavke upravo i tražili da kupe baš cvetnu skulpturu figuru pauna.

Paun simbol Čaira i Niša?

Iako je mnogima prva asocijacija na Čair zapravo puž, zbog česme koja se godinama nalazi u ovom parku, direktor Mediane Dragoslav Pavlović rekao je da će ovaj paun od sada predstavljati simbol parka Čair, a zapitao se zašto ne i čitavog Niša, uprkos tome što je vekovima to bio vilin konjic.

Ovu pticu Pavlović je opisao i kao biblijsku životinju, pa on tvrdi da se paun jedini od životinja pojavljuje u Bibliji.

Paun simbolizuje duhovnost, prosperitet. Paun je životinja, koja se jedina od životinja pojavljuje u Bibliji i predstavlja po tim duhovnim normama i besmrtnost i večnost - rekao je Pavlović za Belami.

U Bibliji se zapravo pominju mnoge životinje. Mrav, antilopa, majmun, krava, kameleon ili svakavac, deo su dugog spiska.

Pavlović je podsetio i da Gradska bašta u Tvrđavi ima nekoliko pauna, a kao razlog da se cvetna figura ove ptice postavi u Čairu, naveo je i to što je Niš grad investicija.

Zbog nečijeg bahaćenja srpskim seljacima uništeno na stotine imanja! Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvro: juznevesti. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA