Najnovije

ZNAK NADMOĆI BELE RASE: Tramp napravio gest rukom i zapalio internet!

Tokom govora u utorak, Tramp je ponovo napao četiri kongresmenke, koje je ranije nazvao "četiri jahačice Apokalipse" i rekao im da se vrate odakle su došle

Donald Tramp (Foto: defence.gov)

Tokom govora o kongresmenki i članici Demokratske stranke, Aleksandriji Okasio Kortes, američki predsednik Donald Tramp napravio je gest rukom, a korisnici na Internetu raspravljaju o njegovom značenju.

Video u kojem je zabeležen taj trenutak podelio je novinar Aron Ruper na Tviteru.

- Tramp je napravio gest rukom dok je izgovarao ime AOK - napisao je u opisu snimka.

Znak rukom, na kojem se palac i kažiprst dodiruju, dok su ostali prsti na ruci ispruženi, tradicionalni je simbol za "OK", ali je 2017. dobio novo značenje, tvrdeći da predstavlja znak "bele moći" (nadmoć bele rase).

Pretpostavljena asocijacija iz gesta podseća na ok ali tumače je i kao "WP", odnosno white power (bela moć). Tri  ispružena prsta koja se obično dovode u vezu sa "K" mogu se protumačiti i kao "duplo ve" (W), a krug napravljen palcem i kažiprst podsećaju na "P" zajedno u produžetku šake ka zglobu.

Tokom govora u utorak, Tramp je ponovo napao četiri kongresmenke, koje je ranije nazvao "četiri jahačice Apokalipse" i rekao im da se vrate odakle su došle.

Marin Le Pen je napravila isti gest dok je pozirala za selfi sa krajnje desničarskim estonskim poslanikom, Rubenom Kalepom.

Kasnije je bila prinuđena da objasni ovaj gest.

- To nije gest nadmoći bele rase, to je gest koji znači OK - izjavila je Le Pen.

Nakon što se snimak na kojem Tramp pokazuje taj gest proširio društvenim mrežama, ljudi veruju da je predsednik mislio na "superiornost bele rase".

Za sada nema nikakvog saopštenja iz Bele kuće.

Da podsetimo, isti gest rukom pokazao je i terorista sa Novog Zelanda, Brenton Tarant, koji je optužen za ubistvo 51 osobe, prilikom dovođena u sud.

U danu kada Tereza Mej prestaje da bude premijerka proveravamo šta je ostavila iza sebe! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA