Najnovije

TURSKI I AMERIČKI "HLADNI RAT" U SVIM KRAJEVIMA SVETA: Sukob na pomolu istočno od Eufrata!

Američki vojni konvoj u sredu je ušao u pogranični grad na severu Al-Rake, uprkos ponovljenim pretnjama turskog režima na invaziju istočno od Eufrata.

Američki vojnici (Foto: army. mil)

Prema lokalnim aktivistima, američki vojni konvoj je ušao u Tal Al-Abiad, koji su držale “Sirijske demokratske snage”, u pokrajini Al-Raka, koji se nalazi duž severne granice s Turskom.

Navodni dolazak ovih vojnika SAD-a podudara se sa nedavnim turskim vojnim prodorom na drugoj strani granice sa Tal Al-Abiadom.

Za razliku od njihove operacije u izolovanom Afrinu, turska vojska i njihovi saveznički pobunjenici naći će bolje opremljene jedinice “Sirijske demokratske snage” i “Narodne zaštitne jedinice” istočno od Eufrata.

Jedinice NZJ i SDF istočno od Eufrata su takođe spremne na borbu i poseduju veliki arsenal oružja koje je nagomilano tokom ove decenije.

SAD se nada da će izbeći bilo kakva neprijateljstva između SDF-a i turskih trupa, međutim, retorika Ankare postaje sve neprijateljski nastrojena nakon odbacivanja najnovijeg predloga sigurne zone.

Zašto je američki ratni brod krenuo na Tajvan, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA