Najnovije

Ukrajina falsifikovala ključni audio-snimak o obaranju Boinga, FBI pokušavao da ukrade crne kutije

Državna bezbednost Ukrajine redigovala je i izmontirala audio-snimak koji je dostavila haškoj istrazi o obaranju malezijskog Boinga u avgustu 2014-te iznad Donbasa.

Srušeni boing (Foto: RIA)

Ovo se tvrdi u novom dokumentarnom filmu holandskog  režisera Maksa van der Verfa.

U tom filmu ekspert malezijske firme OG IT Forensic Services Akaš Rozen da se delovi tog audio-snimka međusobno razliku po „niou šumova“.

Rozen tvrdi i da je iz snimka nekoliko delova uklonjeno.

Nemački ekspert Norman Riter saglasio se sa Rozenovim ukazivanjima i zaključcima i ukazao da je originalni snimak pretrpeo „čak devet intervencija, odnosno manipulacija“.

Verf je u film uključio i svedočenje dvojice stanovnika Donjecke Narodne Republike koji su posvedočili da je raketa koja je oborila malezijski Boing 747 sa 298 putnika (i članova posade) stigla „sa strane naselja Stepanovka koju je u ono vreme kontrolisala ukrajinska vojska“.

Holandski režiser je u svoj film uključio i iskaze malezijskog premijera Mohamada Mahatira i rukovodioca grupe islednika vlade u kuala Lumpuru pukovnika Mohamada Sakrija koji je i direktor Nacionalnog saveta bezbednosti.

Verfov film sadrži i nekoliko pravih senzacija.

Jedna od njih je da su agenti američkog FBI pokušali da ukradu crne kutije oborenog aviona.

Druga: da su NATO i SAD spremali vojni upad na istok Ukrajine!     

U filmu se naglašava da Malezija i njeni predstavnici u istražnoj komisiji u Hagu sumnjaju u korektnost istrage i njenih zaključaka i navode da su mnogi `dokazi` bili ukradeni ili falsifikovani u Službi državne bezbednosti Ukrajine.

Malezijski funkcioneri su Verfu otkrili da je Vašington planirao da prve nedelje posle tragedije na Donbas pošalje 9.000 vojnika NATO. Uz obrazloženje da je to neophodno da bi se zaštitilo „mesto pada Boinga“.

Do toga nije došlo zbog oštrog protivljenja Nemačke, ali je Australija ipak poslala u Evropu za to predviđenih 200 elitnih komandosa koji su prvo stigli u Holandiju, a iz nje bili prebačeni u Kijev.

Film otkriva i da su malezijski islednici 22. jula 2014-te izveli tajnu operaciju kojom su onemogućili Ukrajinu da se domogne crnih kutija.

To je ohrabrilo Nemačku i dovelo do toga da intervencija NATO bude definitivno otkazana 27. jula.

Mahatir je `u kameru` rekao da su SAD, Holandija i Australija pokušale da onemoguće uključivanje Malezijaca u istražnu grupu, a da su njenim predstavnicima potom stalno ubacivali klipove u točkove.        

Nadžib Razak, koji je u vreme tragedije bio na čelu vlade Malezije, ispričao je Verfu da je Baraku Obami – samo nekoliko sati nakon tragedije – rekao da ne veruje da iza svega stoji Rusija.

Razak i Sakri su ispričali i da su predstavnici Malezije morali da brane crne kutije kojih su naročito pokušavali da se domognu agenti FBI.

Nova opasnost na pomolu! Severna Koreja ispalila balističke rakete. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA