Najnovije

PO HITNOM POSTUPKU: Tramp bira novog šefa službe bezbednosti!

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će nominovati republikanca iz Teksasa DŽona Retklifa na poziciju šefa špijunske službe umesto Dena Koutsa.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Kouts, aktuelni direktor nacionane obaveštajne službe, koji se sukobio sa Trampom u vezi sa procenom o pitanjima Rusije, Irana i Severne Koreje, povući će se 15. avgusta, saopštio je Tramp putem Tvitera.

Tramp je napisao da će Retklif biti dobar lider i zahvalio Koutsu na službi državi.

Pozicija direktora nacionalne obaveštajne službe uspostavljena je posle napada na SAD 11. septembra 2001. godine, a osoba koja je obavlja nadgleda rad 17 američkih civilnih i vojnih obaveštajnih agencija, uključujući Centralnu obaveštajnu agenciju.

Retklif, član obaveštajne i pravosudne komisije Predstavničkog doma, branio je Trampa tokom svedočenja bivšeg specijalnog savetnika Roberta Milera o svojoj dvogodišnjoj istrazi o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine i mogućem ometanju pravde.

Retklif je optužio Milera da je prekoračio svoja ovlaštenja u izveštaju obimnom diskusijom o mogućem ometanju pravde od strane Trampa nakon što je specijalni savetnik odbio da izvuče zaključak o tome da li je Tramp počinio krivično delo.

Iranski predsednik žestoko odbrusio britancima! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA