Najnovije

Na internetu se pojavila fotografija Su-30MKI sa rusko-indijskom raketom BrahMos-a

Univerzalna krstareća raketa BrahMos projektovana je na osnovu ruske protivbrodske krstareće rakete „Jahont”. Raketa je dobila ime po dve reke, jedne indijske i jedne ruske: Brahmaputra i Moskva. BrahMos razvija brzinu od 2,8 do 3 maha, što je 3,5 puta više od brzine američke krstareće rakete „Harpun”

Su-35 (Foto: mil.ru)

Na internet resusrsima se pojavila nova fotografija aviona Su-30MKI kako na podtrupnom nosaču nosi supersoničnu raketu BrahMos-A.

Ova raketa može da dostigne visinu do 15 kilometara, dok joj je najniža visina leta 10 metara. Na cilj se navodi kombinacijom inercijalnog i aktivnog radarskog samonavođenja u završnici svoje putanje, gde pravi maksimalno odstupanje od mete u vrednosti jednog metra.Raketa nosi probojno-rušeću bojevu glavu tešku od 200 do 450 kilograma (prema nekim podacima može da nosi i atomsku), a njen maksimalni domet u zavisnosti od tipa rakete je u rasponu od 300- 600 km.

 

Vazduhoplovna raketa „Bramos-A“ (Brahmos-A), koju razvija rusko-indijska kompanija BrahMos Aerospace, testirana je krajem maja u svom punom dometu, sa nosača platforme Su-30MKI. Ona je to prilikom po prvi put uništila cilj koji se nalazio na kopnu. Ovo je preneo direktor sektora za marketing i odnose sa javnosti Pravik Patak.

 „Raketa „Bramos-A“ je lansirana sa platforme višenameskog lovačkog aviona Su-30MKI koji se nalazi u sastavu RV Indije. Cilj se nalazio na ostrvu Kar-Nikobar, koji se nalazi u jugoistočnom delu Indije. Raketa je uspešno pogodila svoj cilja sa apsolutnom preciznosti“- rekao je Pravik Patak, i dodao da je Su-30MKI ovu raketu nosio na podtrupnom nosaču, odakle je i lansirana.

Rusko-indijska kompanija BrahMos Aerospace je krajem 2017.godine potpisala ugovor sa Ministarstvom odbrane Indije oko isporuke krstarećih raketa vazduhoplovnog baziranja za oko 50 višenamenskih lovačkih aviona Su-30MKI. Serijska proizvodnja ovih raketa je započela u martu ove godine.

Evo zašto su kupci ovog sistema spremni da se suprostave čak i Americi! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA