Najnovije

RUSIJA POŠTUJE SRPSKI SUVERENITET: Biće uz nas u borbi protiv pokušaja tzv. Kosova da uđe u Interpol!

Imamo snažnu podršku Ruske Federacije u odbrani našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, a očekujemo rusku podršku i kada je u pitanju Interpol, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić (Foto: kremlin.ru)

Stefanović je za Tv Pink rekao da se ta podrška ogleda i kroz različite multilateralne i bilateralne projekte, a naročito kroz saradnju na sprečavanju štetnih posledica koje bi mogle da nastanu ukoliko bi aplikacije poput tzv. Kosova za Interpol bile prihvaćene.

Ministar je rekao da je na tu temu razgovarao sa novim ambasadorom Rusije u Beogradu, Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kao i sa predstavnikom Rusije u Interpolu, Aleksandrom Prokopčukom.

- Razgovarali smo o tome kakva je situacija na terenu i kako dve policije mogu da sarađuju u okviru Interpola, ali i o ovoj temi konkretno - naveo je Stefanović.

On je rekao i da Srbija nije stala nakon prethodne skupštine Interpola, kada je Kosovo odbijeno:

- Nismo se opustili. Prvog dana smo nastavili da radimo i sa onim zemljama koje su prihvatile tu inicijativu u Dubaiju i sa onima koji su bili neutralni i sa onima koji su bili protiv. Nema zemlje kojoj nećemo prići, izložiti naše argumente i pokazati koliko bi politikantski bilo uplitati tu vrstu loših poteza u jednu policijsku organizaciju kakav je Interpol - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

Dodaje da očekuje podršku Rusije, ali da će Srbija nastaviti da radi na tome, ne samo u Interpolu, već i kroz druge projekte i policijsku saradnju.

- Nastavljamo sa Ruskom Federacijom borbu za Kosovo i Metohiju, ne samo vezano za Interpol, nego i za druge međunarodne institucije. -

- Međutim, to i jeste stvar za koju će Srbija morati da upregne i sve ostale, moraće i sa svima ostalima da razgovara i intenzivno radi na tome da ne dozvoli takvu vrstu urušavanja našeg teritorijalnog integriteta... Za nas nema spavanja, nema stajanja, mi moramo da se borimo za svoju zemlju, za Srbiju i to ćemo da nastavimo da radimo - poručio je Stefanović.

Rusija najveći donator Vojske Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA