Najnovije

NA RATIŠTU SE STVARAJU NOVI FRONTOVI I NOVA NEPRIJATELJSTVA: Rastu tenzije između ruske i iranske vojske!

Tenzije rastu između ruskih i iranskih snaga u istočnoj Siriji nakon što je ova pokušala da ublaži uticaj Islamske Države na region Eufrat.

Ruska vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema novom izveštaju iz istočne Sirije, ruske i iranske snage su u sukobu u pokrajini Deir Ezor, jer Moskva želi da izbegne bilo kakve sukobe koji bi mogli predstavljati budući problem u regionu

Izvor iz Sirijske arapske vojske (SAA) izjavio je večeras da su ruske oružane snage u visokom stanju borbene gotovosti nakon izraelskih vazdušnih napada 30. juna, ukazujući da Moskva očekuje da će Izrael u bliskoj budućnosti pokrenuti još napada.

Izvor je dodao da je ruska vojska zabrinuta zbog sigurnosti svojih trupa, jer su Iranske revolucionarne garde (IRGC) i Hezbolah trenutno raspoređene u blizini svojih snaga u istočnoj Siriji.

Dok su IRGC i Hezbolah povezani jedni s drugima, sirijske i ruske snage nalaze se u drugom logoru nedaleko od svojih trupa.

To je u prošlosti prouzrokovalo neke probleme, jer su izraelske vazduhoplovne snage gotovo pogodile ruske trupe u avionskoj bazi T-4.

Izrael dejstvovao po ciljevima u Siriji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA