Najnovije

SKANDAL U HRVATSKOJ! POD NATO ZASTAVOM ORILE SE USTAŠKE PESME: Hrvati i šiptari pijani i zagrljeni pevali o klanju Srba!

Prema nezvaničnim informacijama, tokom vojne vežbe u Hrvatskoj, održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, hrvatski vojnici su zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pevali ustaške pesme o klanju Srba.

Hvatska vojska (Foto: morh.hr)

Kako navode mediji, skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa tzv. Kosova dogodilo se kasno uveče 5. juna na poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju.

Hrvati su, pod uticajem alkohola, puštali sa razglasa pesme iz crne epohe NDH, u čemu im se pridružilo i dvadesetak pripadnika oružanih snaga tzv. Kosova.

Sve to se dogodilo u prisustvu pripadnika oružanih snaga BiH, koji nisu učestvovali u ustaškom "natpevavanju". Jedan od oficira BiH srpske nacionalnosti snimio je događaj mobilnim telefonom, ali ga je hrvatski bezbednjak naterao da taj snimak obriše.

Kasnije je, međutim, taj jedini pripadnik oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti o celom događaju sastavio izveštaj.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom ovog događaja izjavio da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo pojavljivanje paravojske tzv. Kosova.

Osim slavljenja ustaške i nacističke ideologije pod zastavom NATO-a, postavlja se i pitanje ko je odobrio vojsci BiH da učestvuje na vojnoj vežbi u istom stroju sa oružanim snagama tzv. Kosova koje zvanično Sarajevo ne priznaje.

Vežba "Immediate Response" na teritoriji Hrvatske, Slovenije i Mađarske, kojom je Hrvatska obeležavala desetogodišnjicu ulaska u NATO, trajala je od 10. maja do 6. juna.

Angela Merkel pohvalila ekonomski razvoj Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA