Najnovije

PAKLENA NEDELJA! Rusi tuku po džihadistima svim snagama! Avioni nadleću pustinju! Dve islamske grupe razbijene!

Rusko vazduhoplovstvo je nedavno intenziviralo svoje napade na džihadističke grupe u severozapadnoj Siriji, ciljajući njihove položaje preko ose Hama-Idlib.

Ruski bombarder poleće (Foto: jutjub)

Rusko vazduhoplovstvo je izvršilo brojne napade u severozapadnoj Hami protiv džihadskih pobunjenika Hadžat Tahrir Al-Šam i njihovih saveznika iz DŽais Al-Ize.

Prema izveštaju na terenu iz pokrajine Hama, rusko vazduhoplovstvo je započelo svoj napad tako što su ciljali na položaje DŽais Al-Ize oko grada Kafr Zita.

Rusko vazduhoplovstvo bi zatim proširilo svoj napad na severozapadnu seosku pokrajinu Idlib, gde su više puta udarali položaje Hadžat Tahrir Al-Šama duž glavne linije snabdevanja od Kan Šeikuna.

Od kolapsa pregovora o prekidu vatre sa svojim turskim partnerima, ruske vazduhoplovne snage povećale su svoje napade na džihadiste i pobunjenike pod pokroviteljstvom Turske.

Nedavno je rusko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo pobunjeničku bazu koju su podržavali Turci u gradu Madaja u pokrajini Idlib, to je rezultiralo smrću nekoliko militanata iz “Nacionalnog oslobodilačkog fronta”.

Kako Huti uništavaju oklopna vozila, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA