Najnovije

OPASNO UPOZORENJE AMERIMA: Pazite šta radite u Venecueli, tamo su rusko oružje i vojska

Rusija će nastaviti da jača potencijal venecuelanskih oružanih snaga, rekao je zamenik ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

Putin (Foto: RIA)

“Mi ćemo, naravno, prema postojećim sporazumima, sprovesti aktivnosti koje će povećati potencijal Oružanih snaga ove zemlje”, rekao je Rjabkov novinarima.

Rjabkov je naglasio da će fokus biti na opremi koja se šalje Venecueli, odbacujući spekulacije da Rusija ima vojno osoblje instalirano na teritoriji Venecuele.

„Želim da naglasim da je reč o radu sa opremom koja je obezbeđena. Moramo da radimo sistematski, mirno i ne obraćajući pažnju na intrige neprijatelja “, rekao je zamenik ruskog ministra inostranih poslova.

Zamenik ministra je takođe naglasio da Sjedinjene Države nastavljaju da osmišljavaju načine za destabilizaciju situacije u Venecueli, ukazujući da ovi napori propadaju zbog javne podrške legitimno izabranoj vlasti.

Sjedinjene Države priznaju predsednika Narodne skupštine Huan Gvaida za vršioca dužnosti predsednika Venecuele. Međutim, napore koje Madurovi protivnici ulažu od početka godine pokazali su se neuspešnima, jer su poslednjih nedelja ojačali sadašnju upravu.

Pored SAD, 54 druge zemlje priznaju Gvaida kao lidera Venecuele. Međutim, Rusija, Kina, Iran i nekoliko drugih zemalja priznaju Madura koji je ustavno izabran kao legitimni predsednik Venecuele.

Rusija je rekla da SAD guše Venecuelu sankcijama, pokušavajući da latinoameričku naciju dovedu u haos.

Venecuelanske oružane snage su povezane kao nikada pre, rekao je predsednik Venecuele Nikolas Maduro vojsci u maju.

Predsednik je to izjavio tokom svog obraćanja vojsci u Fort Tiuni, sedištu vojne moći Venecuele u Karakasu.

“Došlo je vreme za borbu, došlo je vreme da se da primer istoriji i svetu i da se kaže da u Venecueli postoji dosledna, legalna, kohezivna bolivarska nacionalna oružana snaga, ujedinjena kao nikad pre, koja je odbranila pokušaj državnog udara od izdajnika koji se prodaju za dolare iz Vašingtona ”, rekao je Maduro.

Američki državni sekretar ponovo napada Iran! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA