Najnovije

JUGOSLAVIJA U MALOM DOČEKUJE ZVEZDU: Zna se prva postava srpskog šampiona! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 po lokalnom vremenu, odnosno u 20 po srpskom gostuju starom znancu ekipi Suduve u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Milojević (Foto: Jutjub)

Nije prošlo mnogo vremena od njihovog poslednjeg susreta, pošto ih je žreb spojio i godinu dana kasnije, samo sada malo ranije.

Nisu imali težak posao 2018. godine, pa su u dva meča savladali litvanski tim ukupnim rezultatom 5:0 (3:0 u Beogradu, 2:0 u Marijampolju), ali stiče se utisak da ih sada čeka malo teži zadatak. Suduva je dve godine uzastopno prvak Litvanije, pa samim tim imaju i jači roster i nekoliko kvalitetnih fudbalera. Interesatno, dres kluba iz Marijampolja nose čak sedmorica igrača sa područja Balkana - štoper Živanović, napadači Topčagić i Tadić, zatim defanzivci Švrljuga, Kardum i Kerla, kao i vezista Čađenović iz Crne Gore. Reklo bi se Jugoslavija u malom.

Kao i u većini istočnih zemalja, prvenstvo Litvanije je u punom jeku, a Suduva drži tron sa 14 pobeda iz 17 mečeva i može se reći da su u odličnoj formi. Ali, zna se ko je favorit u večerašnjem meču. Crveno-beli u odnosu na prošlu godinu ne mogu da računaju na Radonjića, Krstičića i Degeneka, a nisu tu ni Milić i Srnić koji su počeli meč u Marijampolju, pre malo manje od godinu dana.

Ipak, kao što kaže Milojević, koliko god da je njegov tim slabiji nego prethodne sezone, toliko je i jači, pa će srpski šampion u svom sastavu ovoga puta imati igrače poput Marina, Ivanića, Boaćija, tako da se pobeda u malom Marijampolju ne dovodi u pitanje.

Što se tiče startnih jedanaest, to bi trebalo da izgleda ovako: Borjan - Gobeljić, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić - Jovančić, Ivanić, Marin, Ben - Boaći.

Iako se očekivalo da Popović zauzme mesto među stativama, to se neće desiti pošto je Borjan već neko vreme u treningu sa timom, posle ispadanja Kanade sa Gold kupa i biće spreman da odgovori zadacima koji se očekuju od njega.

Savić će zauzeti mesto na štoperu, prevashodno zbog toga što Babić i Pankov nisu dovoljno spremni za početak kvalifikacija, tako da će njemu ova utakmica biti nova šansa za dokazivanje i novi početak u crveno-belom dresu, posebno zbog toga što je suptilno okarakterisan kao četvrta opcija ove sezone.

U sredini i napadu nema bitnih promena, pa će Boaći predvoditi napad srpskog šampiona. Barem za sada. Tomane je tek pristigao, a Pavkov gotovo da nema spojena dva treninga ovog leta, pa je njegov odlazak gotovo izvestan.

Podsetimo, revanš se igra 17. jula u Beogradu. Pobednik ovog dvomeča u 2. kolu sastaće se sa boljim iz mečeva Helsinki - Toršavn.

Zovu ga Predator i on je najopasniji čovek na planeti! Bio beskućnik, a sada je velika UFC zvezda! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA