Najnovije

RUSIJA DALA ULTIMATUM AMERICI I EU ZBOG STVARANJA VELIKE ALBANIJE: Vreme je da se stopiraju!

Rusija smatra provokacijom sporazum Albanije i samoproglašenog Kosova o otvaranju zajedničkih „diplomatskih predstavništava“ u trećim državama, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Rusija smatra provokacijom sporazum Albanije i samoproglašenog Kosova o otvaranju zajedničkih "diplomatskih predstavništava" u trećim državama, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

- Provokativni koraci Tirane i Prištine, koji su u skladu sa realizacijom koncepcije "velike Albanije", izazivaju ozbiljnu zabrinutost. U tom kontekstu vidimo potpisivanje, 2. jula, albansko-kosovskog sporazuma o ujedinjenju diplomatskih predstavništava u trećim zemljama. Konstatujemo da SAD i EU više vole da ne reaguju na ovako destruktivne mere i da faktički pokrivaju "velikoalbanske manifestacije" koje su destruktivne za region - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema rečima predstavnika resora, "izazivajuće" akcije Tirane i Prištine nisu slučajne.

- Odatle se već nekoliko godina čuju izjave o defakto ujedinjenju. Ta linija albanskog i kosovskog rukovodstva je u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244, podriva dijalog između Beograda i Prištine, uz posredništvo EU, i potkopava stabilnost na Balkanu - naglasili su u MIP Rusije, a prenosi Sputnjik.

Lažna država Kosovo i Albanija potpisali su sporazum o ujedinjavanju i koordiniranju svojih spoljnih politika, koji uključuje i zajedničke ambasade, objavio je šef diplomatije tzv. Kosova Bedžet Pacoli na svom Tviter profilu pre četiri dana.

Ukrajina kupuje američku vojnu opremu! Koliko su Ameri do sada poslali vojne pomoći Kijevu pročitajte OVDE.

Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA