Najnovije

MORBIDNO: Pod šatrom i grobovi, na tek otvorenom Saboru u Guči?!

Podizanjem Saborske zastave, himnom “Sa Ovčara i Kablara” i pucanjem prangija sa okolnih brda, u Guči je svečano otvoren 59. Sabor trubača.

Guča (Foto: Jutjub)

Novina je da su svi programski sadržaji sa stadiona u Guči preseljeni u crkvenu portu, tako da će i finalno takmičenje najboljih orkestara biti održano na mestu gde je pre 59 godina Sabor i počeo.

Međutim, čitaoci su poslali fotografije kako bi ukazali na skrnavljenje bogomolje ali i grobova oko crkve. Kako se može videti pod šatrom su se našli i grobovi u crkvenoj porti.

— Da li je moguće da su se i grobovi našli pod šatrom u crkvenoj porti? Zašto oni nisu ograđeni i zaštićeni? Gde je ta kultura sećanja po čemu se naš narod diči i poštovanje predaka? Ovo je bila prava zelena oaza za odmor u Guči i mesto gde smo rado svraćali. Ne verujemo da je vladika odobrio nešto ovako — navode čitaoci.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, upravo to i ističe, blagoslov za postavljanje šatri dao je episkop žički.

— Odlučili smo da se okrenemo tradiciji i vodili smo se mišlju da Sabor vratimo tamo gde je nastao, a to je crkvena porta. Po blagoslovu episkopa žičkog, sklopili smo dogovor sa Crkvenom opštinom Guča o zakupu 1.000 kvadrata crkvene porte za potrebe održavanja programskog sadržaj Sabora na glavnoj bini — rekao je Dolović.

Do sada se glavni program održavao na stadionu, ali je voljom SNS veći deo programa preseljen je u crkvenu portu, jer stadion, navodno zbog poplava, nije bio adekvatna lokacija ove gdoine za glavni program Sabora. Međutim, na stadionu će se ipak, održavati program zahvaljujući ugostiteljima iz Guče.

Pročitajte OVDE kakav je to haos u studiju bio i zašto.

Izvor: ozonpress. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA