Najnovije

AMERIČKI STRUČNJAK NEMILOSRDAN PREMA SVOJIMA: Ruska mornarica će uništiti NATO snage na Crnom moru!

Pretnja od sukoba između Rusije i SAD na Crnom moru je sasvim realna, ali ruska mornarica će uništiti snage NATO-a u prvim satima sukoba, piše stručnjak američke mornarice Lajl Goldstajn u časopisu „Nešenel interest“.

Ruska mornarica (Foto: Jutjub)

U svom tekstu za američki časopis, on je dao svoju pretpostavku ko bi bio pobednik u slučaju rata između Rusije i Sjedinjenih Američki Država na moru.

Goldstajn je istakao da Vašington nastavlja da pogoršava situaciju i povećava stepen napetosti sa Moskvom, organizujući vojne vežbe Ukrajina – NATO duž ruskih granica.

Tako su u julu na Crnom moru završene vojne vežbe „Morski povetarac“, u kojima je učestvovalo 19 zemalja NATO-a.

On smatra da je u Azovskom i Crnom moru ostalo najmanje 18 hiljada mina iz vremena Drugog svetskog rata.

„One leže negde na dnu i čekaju svoj trenutak“, napisao je on.

„Vašington ne shvata u potpunosti opasnost takvih manevara. Zapravo, nije teško zamisliti rat između SAD i Rusije, koji bi počeo zbog slučajnog potapanja broda NATO-a koji učestvuje u vojnoj vežbi neeksplodiranom minom u tako opasnim vodama“, ističe on.

Prema njegovim rečima, u slučaju takvog sukoba, snage NATO-a (sa izuzetkom Turske) na Crnom moru neće imati realan vojni značaj.

Prema Goldstajnovim prognozama, Rusija će u prvim satima rata uništiti ove snage, pa su SAD čak imale i sreće što, prema konvenciji iz Montrea, američki nosači aviona ne mogu da prođu kroz turske moreuze. U suprotnom bi ih odmah uništile ruske podmornice, raketni sistemi, raketni čamci i morsko vazduhoplovstvo opremljeno hipersoničnim protivbrodskim raketama, kao što je novi sistem „Kindžal“.

Govoreći o značaju nosača aviona, koji se smatraju ponosom i glavnom snagom američke mornarice, autor smatra da bi Vašington trebalo da preispita svoju strategiju i, rešavajući se njihovog kulta, počne da razvija podvodno naoružanje i najnovije bespilotne letelice.

Pročitajte OVDE kako je pre 35 godina mogao da izbije nuklearni rat.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA