Najnovije

ZAVRŠENA OBDUKCIJA: Šta se desilo u zatvorskoj ćeliji američkog milijardera? Detalji i dalje sakriveni od javnosti

Obdukcija tela milijardera DŽefrija Epstajna je završena, ali detalji još nisu objavljeni.

Epstajn se ubio pre nekoliko nada u njujorškom zatvoru (Foto: Jutjub)

Epstajn je pronađen mrtav u ćeliji u zatvoru u NJujorku gde je čekao suđenje po optužbama za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica.

Glavna patološnjika grada NJujorka Barbara Sempson saopštila je da je autopsija obavljena u subotu i da se "čekaju dalje informacije".

Ona je istakla da je, na zahtev Epstajnovih advokata, obdukciji prisustvovao i privatni patolog Majkl Bejden - nekada glavni patolog grada NJujorka koji je svedočio u slučajevima poput suđenja za ubistvo O DŽej Simpsonu 1994.

Uprkos Epstajnovoj smrti, tužioci su najavili da će nastaviti istragu o seksualnoj zloupotrebi i podvođenju maloletnica i da će utvrditi ko je još u tome učestvovao od poznatih ličnosti, sa kojima je milijarder bio dobro povezan.

Epstajn je u zatvoru čekao početak suđenja jer mu je odbijen zahtev da bude pušten na slobodu uz kauciju. Neigrao je sve optužbe koje su mu stavljane na teret.

Šta se desilo u zatvorskoj ćeliji?

I dalje nisu poznate okolnosti smrti milijardera u njujorškom zatvoru. Epstajn je pre manje od tri nedelje pronađen u svojoj ćeliji sa povredama na vratu i prevezen je u bolnicu.

Zbog toga je bio stavljen pod poseban nadzor koji mu je, pak, ukinut krajem jula. Ukidanje posebnog nadzora odobrili su upravnik zatvora i glavni psiholog, kaže DŽek Donson koji je nekada radio u Upravi za zatvore.

Agencija AP saznaje od anonimnih izvora upoznatih sa funkcionisanjem zatvora, da su stražari u delu gde je bio Epstajn radili prekovremeno jer ih nije bilo dovoljno.

Prema izvorima AP, jutro kada je Epstajn pronađen mrtav, jedan od stražara radio je petu prekovremenu smenu zaredom, dok je drugi takođe bio na obaveznom prekovremenom radu.

Sekretar za pravosuđe Vilijem Bar rekao je da će biti sprovedena istraga o navodnom samoubistvu Epstajna.

"Ovaj slučaj je bio važan za žrtve koje su imale hrabrosti da istupe i zaslužile su da se sa optuženim suoče u sudnici. Iskreno rečeno, ja i celo moje odeljenje smo bili besni kada smo čuli da zatvor u NJujorku nije na pravi način obezbedio svog zatvorenika. Saznajemo da su se u tom zatvoru dogodile ozbiljne nepravilnosti koje nas brinu i zahtevaju opsežnu istragu", rekao je Bar.

Prošle nedelje, na nalog suda, objavljeno je više od 2000 stranica tužbe koju je protiv Epstajna podnela njegova bivša devojka i jedna od žena koja ga je optužila. U njima se navode eksplicitne situacije u kojima je Epstajn.

Milijarder je već bio osuđen zbog seksa sa maloletnicama, na Floridi 2008, ali je kazna bila veoma blaga.

Tada se nagodio sa tužiocem, sekretarom za rad u Trampovoj administraciji Aleksandrom Akostom, koji je posle ponovog hapšenja Epstajna ove godine, podneo ostavku na funkciju.

Nadležni u SAD su saopštili da je Epstajn imao i vilu u Parizu i koristio lažni austrijski pasoš kako bi 80-ih odlazio u Francusku. Vlasti te zemlje sada traže da se istraže veze američkog milijardera sa Francuskom.

Pročitajte OVDE zašto Teheran grmi na Izrael.

Izvor: Glas Amerike

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA