Najnovije

NEPRIJATELJ DOŽIVEO TOTALNI FIJASKO: DŽihadisti pokušali kontra-napad pa pretrpeli brutalni poraz!

Pobunjenici džihadista pokrenuli su u utorak kontranapad u južnom Idlbu, ciljajući područja Sirijske arapske vojske koje je nedavno zarobila Sirijska arapska vojska (SAA).

DŽihadisti u Siriji (Foto: Jutjub)

Predvođeni „Rouse the Believers“, džihadistički pobunjenici su započeli svoju ofanzivu šaljući dva bombaša samoubice prema odbrani sirijske arapske vojske.

Nakon samoubilačkih napada, pobunjenici džihadista započeli su s napadima odbrambenih snaga Sirijske arapske vojske u pokušaju da razbiju svoje prednje linije i ponovo zauzmu grad Sukaik i pripadajući vrh.

Međutim, napadi džihadista su na kraju propali u južnom Idlibu nakon više pokušaja probijanja linija fronta sirijske vojske.

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, Sirijska arapska vojska ubila je na desetine pobunjenika džihadista tokom bitke, uključujući nekoliko stranih boraca.

Pored velikih ljudskih gubitaka, džihadistički pobunjenici su tokom kratke bitke u utorak izgubili i brojna vozila.

Izvor je rekao da je sirijska arapska vojska u potpunosti osigurala Sukaik i Tal Sukaik, dodajući da će verovatno pokušati još jedan pokušaj zauzimanja vrha Tal Tarija, pošto su bili prinuđeni da se povuku ranije tokom dana.

Nakon što Tal Tari bude zarobljen, sirijska arapska vojska može prva pokušati da ponovo osvoji ključni grad Al Ta'manah, koji se nalazi severno od vrha brda.

Napadnuta najveća ruska baza u Siriji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA