Najnovije

NEĆE MI NEDOSTAJATI VAŠE NEPRIJATELJSTVO! Odlazeći ambasador Britanije u Prištini osuo paljbu po Šiptarima!

Odlazeći ambasador Velike Britanije u Prištini Ruari O'Konel izjavio je a je, jedna od stvari koja mu neće nedostajati iz Prištine, "neprofesionalnost i neprijateljska praksa kosovskih političara da stavljaju reči u njegova usta".

Ruari O'Konel (Foto: Jutjub)

On je to napisao na svom Fejsbuku, navodeći da se sastao sa kosovskim ministrom za evropske integracije, koga je označio kao "starog prijatelja", nakon čega je to ministarstvo izdalo saopštenje u kome mu je pripisalo određene stavove i koje nije bilo odobreno od strane ambasade.

“Ono je objavljeno u medijima koji ga nisu proverili u ambasadi. U stvari, ja nisam dao nikakvo mišljenje o implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. O tome čak nismo ni razgovarali. Nismo razgovarali ni o ljudskim pravima. Razgovarali smo o vladavini zakona i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rekao sam da je Kosovo u ključnom trenutku i da treba da poduzme korake da politiku očisti od kriminala. Nisam dao nikakvu procenu o radu institucija”, rekao je O'Konel.

Kako je dodao, to se dogodilo više puta i to u različitim institucijama i političkim strankama i najavio da će od sada ambasada ispravljati svaku izjavu koja je objavljena bez saglasnosti.

“Da bude apsolutno jasno - Velika Britanija niti podržava niti je protiv bilo koje političke stranke. Građani Kosova imaju pravo i dužnost da preuzmu odgovornost za svoje glasanje i posledice toga”, napisao je odlazeći britanski ambasador.

Pročitajte OVDE reakciju Nebojše Stefanovića na odluku Severne Makedonije da Tomor Morina ne bude izručen Srbiji.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA