Najnovije

GEORGIEV O TUŽBI ZBOG TAMO DALEKO: Optužuju Srbe za poreklo i lozu, nikad nisam čuo da se bune kad se u Boki razvije hrvatska zastava! (VIDEO)

Najavu da će Ministarstvo kulture Crne Gore tužiti Vlada Georgieva zbog "negiranja crnogorskog identiteta" i nacionalizma izazvala je pažnju javnosti, a pevač kaže da je pisati i najavljivati krivične prijave protiv organizatora humanitarnog događaja zbog srpskih zastava poruka da Srbi nisu dobrodošli.

Vlado Georgiev (Foto: Jutjub)

"Optužuju Srbe za svoje poreklo i lozu. Nikad nisam čuo da se bilo ko pobunio kad se na feštama u Boki razvije hrvatska zastava. Meni to nikad nije zasmetalo. Ko god da je "Tamo daleko" povezao sa mržnjom treba da propadne u zemlju od stida, a odatle zatim da potraži ozbiljnu lekarsku pomoć. Ja sam rođeni Novljanin i Crnu Goru volim kao jedno od moja dva oka u glavi. Gospodo, prestanite da vređate. Zaustavite se kad osetite da će imalo mržnje izaći iz vas", rekao je Georgiev.

Krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" održanog u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije "Trg od ćirilice" stavljaju na teret učesnicima i organizatorima kršenje niza članova - isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Vlast u Crnoj Gori pogodilo je javno isticanje srpske zastave i repertoar srpskih pesama.

Repertoarom su dominirale pesme posvećene Kosovu - Ivana Žigon i "Kosovsko božuri" izveli su numeru "Vidovdan", Danica Crnogorčević pesmu "Sini jako sunce sa Kosova", a grupa 357 odu "Hriste Bože".

Inače, ova humanitarna manifestacija u Herceg Novom izazvala je oštru polemiku vladajuće DPS i opozicionih Prave Crne Gore i Demokratskog fronta, dok je Ministarstvo kulture najavilo prijavu protiv organizatora zbog, kako su naveli, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja zvanične himne i političkih i nacionalističkih poruka.

I dok iz opštinskog odbora DPS-a u Herceg Novom navode da je reč o političkom skupu posle kojeg je Srbija "sve dalje i dalje", iz Prave Crne Gore ih pitaju kome je namenjena ta poruka i sa kim se obračunava "lokalna kvazielita vladajuće stranke".

Iz Demokratskog fronta poručuju da je reakcija DPS izraz besa i nemoći jer nisu uspeli da "slome tradicionalnu Crnu Goru", kao i da im posebno smeta pominjanje srpskog naroda na KiM jer je, kako navode, DPS jedna od posluga velikoalbanske politike.

Manifestacija "Trg od ćirilice" održana je na Kanli kuli u Herceg Novom u organizaciji humanitarne organizacije "Delije".


Pročitajte OVDE kako je Milo izvršio harakiri nad ekonomijom Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA