Najnovije

PREBIJENI ORGANIZATOR PROTESTA PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU: Marković tvrdi da je vojna policija prekršila ovlašćenja!

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" predali su na pisarnici zgrade Radio televizije Srbije snimke incidenta koji se dogodio u subotu ispred zgrade Predsedništva jer, kako navode, građani Srbije na toj televiziji nisu mogli da vide šta se dogodilo, niti da čuju drugo mišljenje o tom incidentu.

Srđan Marković (Foto: Jutjub)

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog sprečavanja skupa i nasilničko ponašanje.

On je pokazao i pravilnik o ovlašćenjima vojne policije koji je, kako tvrdi, prekršen na više načina.  

"Vojna policija nije imala pravo da radi ništa u javnom prostoru za koje je nadležna isključivo policija. Oni su imali nadležnost na samom ulazu i u samoj zgradi. Oni kada su izleteli iz zgrade, nisu upozorili i nisu se predstavili kao što je pravilnikom rečeno. Da bi primenili silu, ja sam morao da se opirem ili da se ne dam", naveo je Marković.

Primena sile, dodaje Marković, bi bila pravilna da su ga, kako kaže, "mirno skupili i stavili na zemlju" kao što to policija generalno radi prilikom hapšenja i posle predali policiji.

"Oni to nisu uradili već su primenili prekomernu upotrebu sile i nasilno krenuli da me biju što nije po nijednom pravilniku i što je bukvalno nasilničko ponašanje", zaključio je Marković.



Pročitajte OVDE kakvu je kaznu dobio aktivista iz Kraljeva samo zato što je cepao plakate sa likom Aleksandra Vučića.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA