Najnovije

VOJSKA KRENULA U BRUTALNO SATIRANJE NEPRIJATELJA: DŽihadisti pretpeli nezapamćene gubitke! To je bila samoubilačka misija!

DŽihadistički pobunjenici pokrenuli su u četvrtak novi kontranapad kako bi povratili područja koja su izgubili od Sirijske arapske vojske (SAA) na frontu Sukaik u južnom Idlibu.

DŽihadisti ID (Foto: Jutjub)

Predvođeni Hadžat Tahrir Al Šam-om i Rouse the Believers, džihadistički pobunjenici su započeli protivnapad na južnom Idlibu potiskujući sirijsku vojsku sa velikog brda Tal Tarija do grada Sukaik.

Pobunjenici džihadista tada su izveli samoubilački napad na odbranu sirijske Arapske vojske na osi Sukaik.

Ovo bi usledilo sa žestokom bitkom na periferiji Sukajka, dok su džihadistički pobunjenici više puta pokušali da polome linije sirijske vojske u severnom i istočnom sektoru grada.

Međutim, nakon nekoliko sati intenzivnih sukoba, pobunjenici džihadista bili su primorani da se povuku s periferije Sukaka, nakon što su pretrpeli veliki broj žrtava od strane 5. korpusa i Republikanske garde sirijske vojske.

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, džihadistički pobunjenici su pretrpeli preko 30 žrtava tokom bitke, uključujući i brojne strane borce.

Protivnapadi pobunjenika od džihadista u četvrtak su drugi put u poslednja 48 sati pokušali da povrate Sukaika od sirijske Arapske vojske i njihovih saveznika.

Vojska presrela neprijateljsku raketu! Sumnja se na nekoliko zemalja! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA