Najnovije

GORI FRONT! POLUDELI DŽIHADISTI KRENULI U KONTRANAPAD: Krvavi obračun sa vojskom u južnom Idlibu!

Po treći put ove nedelje, džihadistički pobunjenici su pokrenuli veliki kontranapad kako bi povratili teritoriju koju su izgubili u južnom Idlibu.

Sirija (Foto: Jutjub)

Predvođeni Hadžat Tahrir Al Šam-om i Rouse The Believers, džihadistički pobunjenici su započeli svoj protivnapad tako što su upali u grad Sukajk i okolne tačke.

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, džihadistički pobunjenici do sada nisu uspeli da ispucaju svoje redove na Sukaku, uprkos činjenici da su u bitku bacili nekoliko militanata.

Tokom svoje prve dve kontra-ofanzive ove nedelje, džihadisti su pokušali da probiju linije sirijske vojske koristeći bombaše samoubice; međutim, ovi napadi su malo unapredili njihove snage.

Dalje, ove ofanzive pokazale su se neverovatno skupim za džihadiste, jer su pretrpeli preko 70 žrtava samo u ove dve bitke.

Za sirijsku vojsku gubitak Sukajka bio bi nepotreban preokret koji bi zaustavio njihov napredak do ključnog grada Ta'mana, koji se nalazi jugoistočno od uporišta džihadista Kan Šejkun-a.

Trenutno sirijska vojska sedi na zapadnim ivicama Kan Šejkun-a, ali njihove snage rade na obilasku grada pre nego što pokušaju da ga povrate od džihadističkih snaga.

DŽihadisti obezglavili nekoliko pripadnika vojske! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA