Najnovije

ZABORAVITE NA RUSE I AMERE: Ovo je najužarenije mesto na Planeti, dve sile na ivic nuklearnog sukoba

NJu Delhi pažljivo sledi svoju politiku upotrebe nuklearnog oružja - "ne prvi", ali to „zavisi od okolnosti“ da li će se tako nastaviti, upozorio je indijski ministar odbrane u vreme eskalacije neprijateljstava s Pakistanom.

Ilustracija (Foto: Google. com)

„Tačno je da se do sada Indija strogo držala politike `ne prvi`. Šta će se u budućnosti desiti zavisi od okolnosti“, saopštio je ministar odbrane Indije Rajnat Sing.

Simbolično, on je govorio na Pohranu, vojnom poligonu gde je Indija izvodila nuklearna testiranja još 1974 i 1998. godine

Ipak, Indija ostaje „odgovorna nuklearna zemlja“, što je na kraju postalo „stvar nacionalnog ponosa za svakog građanina ove zemlje“.

Tajming prikrivene pretnje dolazi u vreme spiralnih tenzija između dva nuklearno naoružana suseda. NJihovo višedecenijsko neprijateljstvo u avgustu je napravilo novi zaokret, nakon što je NJu Delhi oduzeo državi DŽamu i Kašmir poseban status autonomije. Taj potez izazvao je bes u Pakistanu, te je doveo do sporadičnih sukoba duž linije razdvajanja poslednjih dana.

Potez Tramopa koji će razbesneti Peking pogledajte OVDE.

Izvor: Rt. com/Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA