Najnovije

AUTOBUSI PO MILOŠU VELIKOM TEK ZA GODINU DANA! Razlog je neverovatan!

Da bi autobusi mogli da promene trasu i voze novim auto-putem "Miloš Veliki", moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje.

Vučić na otvaranju autoputa (Foto: Jutjub)

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vreme putovanja, ali prevoznici ne smeju da koriste novu saobraćajnicu jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak po aktuelnom redu vožnje.

Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta "Panontransport", kaže da nije moguće usaglasiti nove redove vožnje do proleća naredne godine, a da je početak obavljanja prevoza po njima moguć tek od oktobra 2020. godine.

"U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje predloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtevima prevoznika", pojašnjava Vučinić.

Kamioni izbegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u "Putevima Srbije" razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

Pročitajte OVDE sve pojedinosti o auto-putu za koji se Vučić ponaša kao da ga je sagradio od svog novca.

Izvor: novosti. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA