Najnovije

ČOVEK BILA GEJTSA: Ko je Hrvat iz testamenta milijardera pedofila? Svi se pitaju da li je bio umešan u njegov san o ljudskoj super rasi!

DŽefri Epstajn, američki milijarder koji je počinio samoubistvo u zatvoru, imenovao je izvesnog Borisa Nikolića, naučnika i preduzetnika hrvatskih korena, za rezervnog izvršitelja svog testamenta.

Bil Gejts (Foto: Jutjub)

Epstajn je završio u zatvoru zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem, optužen za seksualne odnose s više maloletnica, što je on do kraja negirao.

Pronađen je mrtav u ćeliji 10. avgusta. Sada je otkriveno da je za rezervnog izvršitelja testamenta imenovao Borisa Nikolića, imunologa rođenog u Hrvatskoj koji je doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, bivšeg savetnika Bila Gejtsa za naučna pitanja, s kojim je 2015. osnovao kompaniju za izmenu genoma “Editas Medicine”. S druge strane, "Blumberg" piše da je hrvatski naučnik sam osnovao pomenutu kompaniju nakon poslovnog razlaza sa jednim od najbogatijih ljudi sveta.

Nikolić je rekao da je šokiran tom vešću.

“Nisam konsultovan u tim predmetima i nemam nikakvu nameru da izvršim te dužnosti - poručio je Nikolić.

Nikolić je imenovan kao rezervni izvršitelj, što znači da će on kontrolisati dodelu nasledstva ukoliko glavni izvršioci ne budu u mogućnosti da to urade.

Nikolić je završio medicinu u Zagrebu gde je doktorirao, nakon čega je završio i postdoktorske studije na Harvardu, gde je bio i docent.

Neko vreme je bio glavni savetnik za nauku i tehnologiju Bila Gejtsa. Kao suosnivač i generalni direktor kompanije za ulaganje u zdravstvo i životne nauke "Biomatics Capital", Nikolić sedi u upravnim odborima nekoliko njenih podružnica.

Genetska istraživanja i Epstajnov san o super rasi

Portparol Nikolića rekao je da on i Epstajn nisu imali poslovnih veza.

Nikolić ima široku mrežu u naučnom svetu koja se u nekim tačkama preklapa sa Epstajnovom.

Obojica su bili klijenti privatne banke u "DŽej Pi Morgan end Čejs", odakle su izvori rekli da je Epstajn pomogao bankarima da privuku bogate nove klijente.

Međutim povezuje i ih i činjenica da je Nikolić osnovao sa Gejtsom kompaniju za izmenu genoma “Editas Medicine”, kao i to da je Nikolić i bez Gejtsa finansirao više različitih kompanija koje se bave genetskim istraživanjima i izmenama genoma. Prema rečima jednog izvora za "Blumberg", Epstajn je dao finansijske savete Nikoliću nakon kojeg je on akcije "Editas Medicine" ponudio na berzi. Navodi se da je u pomenutoj kompaniji kontrolisao oko 42 miliona dolara.

Nikolić je novo ime na dugoj listi Epstajnovih saradnika. Tokom godina, osvedočeni pedofil povezivan je sa političarima, glumcima, biznismenima...

Od ranije je poznato da je Epstajn bio entuzijasta za razna genetska istraživanja i da je finansirao brojne naučne projekte.

Tako ga je i 2014. na Harvardu ugostio DŽordž Čurč, biolog koji je nadgledao projekat "Harvard hjuman genom", a koji je finansirao upravo Epstajn.

Čurč je osnovao i "eGenesis" za razvoj sintetičkih organa, baš kao i "Editas". Obe komapnije dobile su rane investicije od firme "Biomatiks kapital" gde je Nikolić bio jedan od dva glavna dirketora.

Epstajn se nadao da će stvoriti novu ljudsku rasu pomoću svoje DNK, tako što će oploditi žene na svom ogromnom ranču u Novom Meksiku.

Epstajn je tokom godina razgovarao sa stručnjacima o svom planu, tvrde četiri izvora, iako nema dokaza da je ikada došlo do realizacije njegovih ideja.

Epstajnova vizija je odraz njegove dugogodišnje fascinacije onim što je sada poznato kao transhumanizam – nauka poboljšanja ljudske populacije tehnologijom poput genetskog inženjeringa i veštačke inteligencije. Kritičari porede transhumanizam sa modernom verzijom eugenike, diskreditovanog polja poboljšanja ljudske rase kroz kontrolisano razmnožavanje.

Izvršioci Epstajnovog testamenta dobiće 250.000 dolara, a pretpostavlja se da je jedini korisnik nasledstva DŽefrijev brat Mark.

Pročitajte OVDE kako Donald Tramp ucenjuje bliske saradnike.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA