Najnovije

MEDOJEVIĆ OGOLIO MILOV REŽIM: Zid se diže protiv mafije i šverca, a ne protiv ljudi i naroda

Poslanik Demokratskog fronta i lider Pokreta za promene Nebojša Medojević saopštio je da je sasvim očekivana paranoična reakcija raznih struktura u Crnoj Gori na njegovu izjavu da zbog zaštite bezbednosti države i građana treba vratiti vojsku na granici sa tzv. Kosovom i Albanijom i izgraditi zaštitni zid.

Nebojša Medojević (Foto: Jutjub)

“Iz moje izjave jasno se vidi da se radi o jednom od mogućih efikasnih rešenja protiv švercerskih bandi u Crnoj Gori i na tzv. Kosovu i Albaniji. Ovaj zid se ne bi podizao ni zbog albanskog ni zbog crnogorskog naroda, već isključivo protiv crnogorske i albanske mafije koja je uz podršku korumpiranog i kriminalizovanog režima u Podgorici, Prištini i Tirani, ovu granicu pretvorila u eldorado za šverc narkotika, cigareta, oružja, hemijskog i biološkog oružja, ilegalnih migranata i svega što se na crnom tržistu može unovčiti”, navodi Medojević.

Ovo bi, dodaje Medojević, bio zid protiv mafije, a ne protiv naroda.

“Kao neko ko decenijama istražuje fenomen povezivanja mafije, bezbednosnih službi i korumpiranih režima u regionu, nemam nikakvu dilemu da albanska švercerska mafija pomaže mnoge političke partije i političare u Crnoj Gori. Uglavnom DPS, ali i albanske političke stranke i političare. Pošteni i obični Albanci nisu slepi kod očiju da ne vide kako albanski poliičari koji sarađuju sa DPS postaju preko noći gazde i milioneri. Očekivano je da oni brane postojeće stanje i nesmetan šverc preko ove granice“, objašnjava Medojević.

Bezbednosne službe, ističe poslanik, u Crnoj Gori imaju relevantne podatke o delovanju Keljmendija, Luke, braće Osmanić na teritoriji Crne Gore i njihovim vezama sa Tačijem, Haradinajem i Ramom.

“Ako ne veruju meni, neka pročitaju šta tvrde albanski opozicionari o kriminalu u vrhu vlasti i povezanosti sa narkokartelima. Crna Gora, tzv. Kosovo i Albanija su ključne tačke te balkanske rute droge i sve ozbiljnije svetske službe ovaj region doživljavaju kao opasnost po bezbednosti EU i SAD“, rekao je Medojević.

Ističe da je to razlog zašto se DF zalaze za efikasne mere u cilju zaustavljanja šverca i zaštite vitalnih nacionalnih interesa.

“Ova politika režima u Crnoj Gori, tzv. Kosovu i Albaniji, da se mladi truju drogom, i da im se umesto obrazovanja i posla, nude kriminal i šverc. Vraćanje vojske na granicu, modernizacija i primena savremenih video i satelitskih tehnologija i izgradnja zaštitnog zida biše prepreka samo mafiji. Pošteni narod, građani, preduzetnici, turisti, poljoprivredni proizvođači će se osećati bezbednije i više prelaziti granicu koja je bezbedna i pod kontrolom države, a ne mafije“, zaključio je Medojević.

Pročitajte OVDE kako se završila tuča pod Ostrogom.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA