Najnovije

SPEKTAKULARNA POBEDA: Sirijske snage oslobodile ključan grad Kan Šejkun! DŽihadisti u vatrenom obruču! (VIDEO/MAPA)

U velikom udaru na Hadžat Tahrir Al Šam i njegove saveznike, Sirijska arapska armija (SAA) oslobodila je ključni grad Kan Šejkun u južnom Idlibu.

Kan Šejkun (Foto: Jutjub)

Provladini izvori potvrdili su da su vojne jedinice ušle u grad popodne 21. avgusta. Svi militanti navodno su napustili grad nekoliko sati ranije.

Kan Šejkun, jedno od najvećih urbanih središta u južnom Idlibu, bilo je ključno uporište militanata. Grad se nalazi na autoputu koji povezuje glavni grad Sirije Damask sa Alepom, industrijskim centrom zemlje.

SAA potpuno je prekinula sve linije snabdevanja militanata u južnom Idlibu i severnoj Hami, rekao je izvor iz vojske.

Prema vojnom izvoru, sirijske snage na frontu Kan Šejkun su se sastale sa trupama u blizini grada Al Tamanah; na taj način dovršavajući sa opkoljenjem ovog regiona na severozapadu Sirije.

(Mapa oslobođenog područja Foto: southfront)

Pored opsade militanata, sirijska arapska vojska je takođe presekla linije snabdevanja turske vojske na osmatračnici Morek u severnoj Hami.

Turska vojska moraće da koordinira sa svojim ruskim saveznicima, jer im je dozvoljen pristup autoputu Hama-Idlib, po sporazumu iz Sočija od 17. septembra 2018. godine.

Za to vreme, sirijska arapska armija još uvek čisti grad od zaostalih džihadista. 5. korpus sirijske vojske i Republikanska garda napreduju kroz područje Al Tamanah u pokušaju da obezbede grad i preostale tačke pod kontrolom militanata. Sada napreduju severoistočno od Kan Šejkuna prema svojim položajima u blizini nedavno oslobođenog sela Tari. Vojske jedinice takođe napadaju grad Murak, južno od Kan Šejkuna.


Pročitajte OVDE kakva je situacija u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA