Najnovije

AMBASADORKA KINE: Naš stav po pitanju Kosova je jasan! Vučić i Si planiraju odnose sa strateške pozicije!

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo veruje da će biti sve više kineskih investicija u Srbiji i ističe da šefovi država dve zemlje, Aleksandar Vučić i Si Djinping, pridaju veliku pažnju bilateralnim odnosima i planiraju ih sa strateške pozicije.

Si Đinping i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Čen je u intervjuu za Politiku istakla da je Srbija prva među zemljama centralne i istočne Evrope i jedina na Balkanu sa kojom je Kina uspostavila sveobuhvatno stateško partnerstvo.

"Praktična saradnja Kine i Srbije je po obimu najveća, po sadržaju najopsežnija, a po obliku najraznovrsnija. Kada govorimo o ovom regionu, najintenzivnija je komunikacija između predsednika Si Djinpinga i predsednika Aleksandra Vučića", istakla je ambasadorka.

Čen je naglasila da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije jasan i dosledan.

"Kineska strana poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, razume i podržava legitimne zahteve Srbije po ovom pitanju. Smatramo da je u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i drugih relevantnih rezolucija najbolji način da se reši pitanje Kosova i Metohije i da zainteresovane strane putem dijaloga postignu obostrano prihvatljivo rešenje", poručila je ona, dodajući da Kina ceni napore srpske strane u pronalaženju kompromisnog rešenja putem dijaloga.

Vučić dao izjavu o narednom periodu borbe za KiM! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA