Najnovije

AMERIČKI NOVINAR: Bolje bi nam bilo da se molimo ako naletimo na Srbe! (VIDEO)

Košarkaška reprezentacija Srbije izaziva sve veću pažnju u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno sada kada su, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, Amerikanci po prvi put od 2006. godine doživeli poraz, a da su im u ekipi NBA igrači.

Srpski navijači (Foto: Jutjub)

Nakon što su reprezentaciju SAD Australijanci savladali sa 98:94, uz sjajnu partiju Patija Milsa, u Americi se povela polemika ko bi, zapravo, njima „neprikosnovenima“ mogao da uzme titulu na predstojećem Mundobasketu, koji u subotu počinje u Kini.

Jedan od onih koji su izneli mišljenje o ovoj temi je Ti-DŽej Makbrajd, vodeći košarkaški novinar „Majl haj sportsa“, jednog od glavnih sportskih glasila u Denveru, gradu u kome igra centar naše reprezentacije Nikola Jokić.

Makbrajd ima vrlo jasnu poruku za američku košarkašku javnost:

„Usput, Srbija je ostala jedini neporaženi tim u međunarodnim (pripremnim utakmicama), ima 8-0, a Nikola Jokić pritom nijedan jedini put nije bio starter. Reprezentaciji SAD bi bilo bolje da se moli kada/ako naleti na Srbe“, poručio je ovaj američki sportski novinar.

Amerikanci su juče objavili spisak igrača koji će igrati na SP u Kini, nakon povrede Kajla Kuzme.

Prethodno je na sajtu FIBA objavljena rang-lista favorita za predstojeće Svetsko prvenstvo, a i na njemu se naša reprezentacija našla ispred američke.

Amerikanci će na Mundobasketu sa nastupima početi 1. septembra protiv Češke, u grupi E, u kojoj su još Turska i Japan.

Sa druge strane, reprezentacija Srbije je u grupi D, u kojoj će igrati protiv Angole, Filipina i Italije, a potom će se ukrstiti sa grupom C, u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis. Nakon te druge grupne faze, počinje nokaut deo šampionata sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

Pre takmičarskih mečeva, „orlove“ čekaju još dve kontrolne utakmice: danas (nedelja, 25. avgust) od 13 časova i 30 minuta protiv Novog Zelanda, koji je tradicionalno umeo da namuči našu nacionalnu selekciju, a 48 časova kasnije, u istom terminu, izabranici selektora Aleksandra Đorđevića odmeriće snage sa moćnom Francuskom.

Pročitajte OVDE  kakav se to neviđeni skandal dogodio u Italiji.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA