Najnovije

Festival poezije kao dragulj Beograda: "Mesopotamija 2019" okupila najbolje pesnike širom sveta!

Po osmi put u Beogradu je održan međunarodni festival poezije "Mesopotamija 2019" koji je ustanovio direktor manifestacije i kulturnog centra Mesopotamija, iračko-srpski pesnik i novinar Sabah Al-Zubeidi.

Foto-Promo

Manifestacija je okupila najtalentovanije pesnike iz sveta, a pesme su objedinjene u zborniku festivala poezije “Mesopotamija 2019”, i predstavljene na srpskom, rumunskom, italijanskom i arapskom jeziku.

Na svečanom otvaranju festivala potpisan je protkol o saradnji između italijanskog udruženja književnika “Verbumlandiarti di Galatone” na čelu sa Reginom Restom i “Kulturnog centra Mesopotamija” pod vođstvom direktora centra Sabaha Al-Zubeidija, a protokol o saradnji su potpisali i predstavnici iračke ambasade u Srbiji. 

Tokom Festivala je uručen veliki broj priznanja i nagrada eminentim pesnicima iz Srbije, BiH, Makedonije, Rumunije, Danske, Velike Britanije, Italije, Francuske, Švedske, Rusije, Kanade, Iraka, Sirije, Tunisa, Alžira, Maroka, Libana, Palstine i Egipta koji su pesme čitali na maternjem jeziku. 

Tom prilikom se obratio direktor i osnivač festivala Sabah Al-Zubeidi koji je istako da je želeo da ova manefestacija postane most kulture koji će da spaja ljude širom sveta, obriše razlike i pošalje poruku ljubavi kroz pisanu reč, stih i poeziju.

Ovaj značajni doprinos kulturi prepoznali su i Centar za kulturu i književnost iz Beograda, kao i Udruženje pisaca Roma koji su takođe, podržali ovaj događaj.

Stihovi su spojili sve narode i nacije i ujedinili ih u ljubav, prijateljstvo i umetnost.

Usred Beograda našao se svet u malom i umetnici pred kojima su velika dela, dok se direktor i domaćin potrudio da se ova manifestacija održi na najvišem nivou.

Izvor:Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA