Najnovije

GRCAJU U BEDI, DECA UMIRU, ALI...: Breni iz budžeta Leskovca za nastup na Roštiljijadi dva miliona! A ovoliko dobijaju ostali...

Za sat i po pevanja na 30. leskovačkoj Roštiljijadi Lepa Brena će iz budžeta grada Leskovca dobiti 2.142.000 dinara, grupe „Crvena Jabuka“, „Van Gog“ i pevači Haris DŽinović, Aco Pejović i Severina dobiće 6.009.000 dinara a „Riblja Čorba“ 595.000 dinara.

Lepa Brena (Foto: Jutjub)

Ovo piše u Odluci o dodeli ugovora po predmetu javne nabavke male vrednosti br.09 – I/2019 u koji je FoNet imao uvid.

Javna nabavka male vrednosti je razbijena na tri grupe a posao su dobili tri agencije iz Beograda koje su se jedine i javile. Raspisana je prvobitno 1.avgusta, obustavljena 9.avgusta, da bi ponovo bila raspisana 13 avgusta a Odluka nosi datum 21. avgust 2019. godine.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, 7.avgusta na konferenciji za novinare nije hteo da kaže koliko će novca građana Leskovca biti utrošeno na ove pevačice i pevače za nastupe na Roštiljijadi.

Po njegovom ponašanju čak bi se reklo da ga je to pitanje veoma iznerviralo. Cvetanović je tada tvrdio da Lepa Brena „neće moći da peva u to vreme unaokolo do sto kilometara“. Lepa Brena je pevala sinoć u Vranju, što je tri dana pre nastupa u Leskovcu i na udaljenosti do sedamdeset kilometara. Cvetanović je 7. avgusta novinarima rekao da je „tender danas završen“, a tender po kojem je doneta odluka o angažovanju je , zapravo, raspisan pet dana kasnije, 13. avgusta.

A građani u razgovorima na ulici, pijaci i po trgovinama proteklih dana veoma negativno komentarišu to što će toliki novca iz budžeta biti isplaćen pevačima a sve je više siromašnih ljudi u gradu. Podstaknut nedavnom smrću dvogodišnje devojčice na Vlasinskom jezeru i neblagovremenom reakcijom lekara, na društvenim mrežama je bio pokrenuta inicijativa da umesto za nastup Lepe Brene ovaj novac bude potrošen za kupovinu sanitetskog vozila za Crnu Travu.

Gradske vlasti nisu uslišile ovaj apel, a Brena će da otvori tridesetu, jubilarnu , Roštiljijadu u Leskovcu.

Pročitajte OVDE  kakva je to neviđena prevara šokirala Srbiju.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA