Najnovije

Istorijska priča u Sankt Peterburgu: Od Raspućina do Lenjina, od raskošnih aristokratskih vila do surove oskudice!

Dirljova priča, protkana istorijskim činjenicama, vratiće vas u vreme velikih izazova i velikih ljubavi. "Ponoć u Sankt Peterburgu" možete potražiti u Vulkan izdavaštvu.

Foto-Vulkan

Kada sunce sutra izađe, pitam se gde ćemo biti, ti i ja?

Sankt Peterburg, 1911. godina. Mlada Jevrejka Ina Feldman beži u rusku prestonicu u potrazi za utočištem. U vreme kada niko nije bezbedan, porodica Leman prima Inu u svoj dom i pruža joj priliku da pokaže svoj talenat u njihovoj čuvenoj radionici za izradu violina.
 
Mlada lepotica neće ostati nezapažena – vrlo brzo dvojica muškaraca počeće da se bore za njenu naklonost. Jaša, mladić strastvenog i neobuzdanog duha, zanesen idealima revolucije, učiniće da Inino srce zatreperi poput struna violina koje zajedno izrađuju. Sa druge strane, Horas, elegantni Englez zaposlen kod čuvenog Faberžea, uvek zna kako da vrati osmeh na njeno lice, a njegova urođena prefinjenost i blaga narav ulivaju spokoj i sigurnost.

Dok revolucija sve snažnije nagriza društvo i preti da se pretvori u anarhiju i krvoproliće, melodija davno zaboravljene violine postaće jedino utočište, a Ina će morati da odluči kome će poveriti svoju sudbinu.

Od Raspućina do Lenjina, od raskošnih aristokratskih vila do surove oskudice, niti burne ruske istorije prepliću se u ovoj pripovesti koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA