Najnovije

KOLJAČ SRBA DOBIJA TITULU! Neviđeni skandal preko Drine, osumnjičeni ratni zločinac predložen za počasnu poziciju!

Na sednici Skupštine zeničko-dobojskog kantona, koja je za sutra zakazana, među predloženim građanima za Plaketu počasnog građanina našao se Sakib Mahmuljin, penzionisani general tzv. Armije BiH, kojem se u Sudu BiH dokazuje krivica za zločine u Vozući.

Sakib Mahuljin (Foto: jutjub)

Mahmuljinu, komandantu Trećeg korpusa tzv. Armije BiH, bio je podređen zloglasni odred El Mudžahid, za čije je monstruozne zločine u Vozući Haški tribunal presudio Rasima Delića.

Na proterivanju Srba iz 30 sela južnog Ozrena i Vozuće u ofanzivi drugog i trećeg korpusa tzv. Armije BiH, 10. septembra 1995. godine Sakibu Mahmuljinu i Seadu Deliću čestitao je lično Alija Izetbegović. Snimci jasno pokazuju i prisustvo mudžahedina, koji ravnopravno učestvuju u raportiranju vrhovnom komandantu.

U ofanzivi 23.000 Alijinih ratnika, na 2.500 boraca Vojske Republike Srpske, ubijeno je 450 boraca i civila, 412 vodilo se kao nestalo, a do danas je nepoznata sudbina 129 Vozućana.

U Stogu kod Crkve pronađena je masovna grobnica, od kojih je 19 tela obezglavljeno.

“Nakon 24 godine pitamo Sakiba Mahmuljina i sve relevantne gde su 64 zarobljena u Kamenici, Borovicama, koji su živi zarobljeni i čiji se trag gubi”, rekao je predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana Doboj Zoran Blagojević.

Grupa građana i odbornika Zeničko-dobojskog kantona, kao i predsedavajući Skupštine Chazim Huskić, obrazloženjem besramnog predloga Mahmuljina za Plaketu počasnog građanina, bacili su im so na rane.

Za zločine u Vozući sramotnom kaznom od tri godine presuđen je komandant tzv. Armije BiH Rasim Delić.

Dok se komandna odgovornost Sakiba Mahmuljina, direktno nadređenog odredu El Mudžahid, dokazuje pred Sudom u Sarajevu, iz radikalnih zeničkih SDA krugova, prema mišljenju stručnjaka za bezbednost DŽevada Galijaševića, pravosuđu se šalje jasna preteća poruka.

“U Zenici su shvatili da taj predmet ne ide dobro i da bi Sakib Mahmuljin mogao biti osuđen za te teške ratne zločine afro-azijskog smeća na Vozućoj i požurili su pre nego što bi Šefik DŽaferović bio optužen za te iste zločine”, istakao je Galijašević.

Ko je stvorio najjaču srpsku mafiju od koje je drhtala cela Evropa, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA