Najnovije

HRVATI ODLEPILI ZBOG TENKA NA SEVERU MARAKANE: Žestoki kometari na novu atrakciju ispred Zvezdinog stadiona! Evo šta kažu (FOTO)

Tenk ispred beogradske "Marakane" iznenadio je sve, a, utisak je, najviše Hrvate, i to neprijatno.

Tenk ispred Marakane (Foto: Jutjub)

Tenk ispred severne tribine stadiona "Rajko Mitić" postavljen je juče, dan pred meč sa Jang bojsom, ali će ostati kao spomenik da stoji na tom mestu.

Navijači Zvezde poručuju da to bojno vozilo predstavlja "Zvezdinu mašinu" i simbol "severne armije", a iz kluba kažu da je to "kulturna baština", što je Hrvatima zasmetalo.

Hrvatski mediji pojavu tenka pred "Marakanom" smatraju "sramotnom provokacijom", naročito jer je postavljen pored murala Ratku Mladiću.

"Jutarnji list" postavku ispred stadiona okarakterisao je kao "morbidnu provokaciju", navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisano "Vukovar", preneo je N1.

-Imali su dosad navijači crveno-belih koreografije s ovim motivom, pričalo se i da pojedini igrači pripremaju borbeno vozilo koje je trebalo biti na čelu kolone tokom proslave titule prošle sezone, ali malo tko je zaista očekivao tenk ispred stadiona. Hoće li Uefa regovati i kako, tek nam ostaje pričekati, piše hrvatski tportal.hr.

Ovaj podatak će dodatno ohrabriti delije pred Jang Bojs. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir/ Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA