Najnovije

MILOGORCI DOTAKLI DNO! Raspop Miraš Dedeić dao intervju za ustaški list: Srpskoj pravoslavnoj crkvi treba suditi u Hagu!

Anatemisani raspop Miraš Dedeić rekao je za ustaški list „Hrvatski tjednik“ da Srpskoj pravoslavnoj crkvi treba suditi u Hagu.

Miraš Dedeić (Foto: Jutjub)

Dedeić je, kao što je poznato, odlukom Vaseljenskog patrijarha izopšten iz crkvene zajednice. Izjava koju je dao istaknutkom ustaškom listu je potpuno u duhu ranijih obraćanja.

„Koju pravdu pominje on, ratni huškač protiv muslimana i katolika, koji treba da „liže rane“ zadobijene u ratovima po Bosni i Hrvatskoj? Umesto da po presudi Haškoga suda za ratno huškanje, okajava grehe u zatvoru u Ševeningenu, zaogrnut omoforom, on ponovo priziva zlo i nesreću, pa bi bilo mudro, pre nego li on njoj, država njemu stane nogom za vrat„, rekao je Dedeić svojevremeno za mitropolita Amfilohija.

Dedeić je u javnosti, sem lažnog predstavljanja, poznat i po brojnim incidentima, nasilničkom ponašanju, što se posebno izrazilo u napadu na staricu u Kotoru, a što je zabeleženo i video zapisom.

Odlaskom na avio-izložbu u Moskvi, Erdogan poslao novu poruku Vašingtonu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA