Najnovije

PREDSEDNIK SO STARI GRAD: Vesić je sa privatnim obezbeđenjem, koje plaćaju građani, oteo Sportski centar!

Predsednik Skupštine opštine Stari grad Marko Bastać tvrdi da je privatno obezbeđenje, koje je, kako je rekao, angažovao Goran Vesić parama svih Beograđana, "otelo" stanovnicima Starog grada Sportski centar "Milan Gale Muškatirović".

Bazeni Milan Gale Muškatirović (Foto: Jutjub)

"U društvu SNS ekipe, ova lica upala su u sportski centar, ne poštujući bilo kakve procedure, promenili su brave i zauzeli bazen, selektivno dopuštajući zaposlenima da dođu na svoja radna mesta. Sve ovo uradili su iako nije završen zakonski obavezan postupak primopredaje. Kao i u Savamali, suspendovan je pravni poredak, u režiji onih koji misle da im snaga leži u batini onih koje plaćaju da maltretiraju građane", navodi se u saopštenju Bastaća.

Prema njegovim rečima, Opština Stari grad ne prihvata odluke koje je donela Skupština grada Beograda, čiji rad bojkotuje opozicija.

"...I svim pravnim sredstvima, ali i različitim oblicima građanske neposlušnosti pokušaće da spreči novo divljanje nestručne, korumpirane i bahate gradske vlasti. Nećemo dozvoliti da sportski centar u kom smo naučili da plivamo i u kom naša deca, zajedno sa drugim najmlađim Starograđanima već decenijama uče da plivaju, postane deo stranačkog plena, kako je to planirao Vesić Goran kada je javnu imovinu preknjižio u imovinu DOO, za koje ne važe obaveze koje važe za druga javna preduzeća, uključujući imenovanje direktora i sprovođenje postupaka javne nabavke", navodi Bastać.

On je optužio Grad da je sprečio Sportski centar da naplati svoja potraživanja.

"Svima je sada jasno da su kriminalne radnje kojima je grad sprečio SRPC 'Milan Gale Muškatirović' da naplati svoja potraživanja od onih koji već godinama koriste teniske terene, a ne plaćaju zakup, kao i oduzimanje sportskih manifestacija koje je trebalo da obezbede dodatne prihode centru, bile samo uvod u otimačinu koja treba da završi tako sto će starogradski centar postati jeftin plen kuma, tate ili brata", kazao je Bastać.

Pojedini mediji, dodaje, danima su dezinformisali javnost o tome u kakvom stanju se nalazi Sportski centar.

Sekretarijat za informisanje Beoinfo saopštio je danas da je Gradsko privredno društvo "25. maj - Milan Gale Muškatirović" preuzelo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom kojom je, kako se navodi, "na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC "Milan Gale Muškatirović"".

"Dugovi ovog opštinskog preduzeća koje je do sada upravljalo sportskim centrom iznose preko milion evra što je dovelo u pitanje rad centra", saopšteno je iz Gradskog privrednog društva "25. maj - Milan Gale Muškatirović".

Na ovaj način, prema njihovim rečima, gradska imovina biće zaštićena i stvaraju se uslovi za nova ulaganja i modernizaciju bazena i sportskog objekta.

Pročitajte OVDE sve što treba da znate o novoj autobuskoj stanici u Beogradu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA