Najnovije

DŽIHADISTI KRENULI U KONTRAOFANZIVU, ALI UDARILI NA MOĆNU SAA: Asadove snage naterale teroriste na bežaniju

Sirijska arapska vojska (SAA) uspela je u petak pre podne u potpunosti da zauzme grad Al-Tamanah, koji je bio jedan od ključnih uporišta džihadista u ovom delu Idliba.

SAA se sprema za novu ofanzivu (Foto: Jutjub)

Prema poslednjim informacijama, žestoke borbe su vođene tokom noći, a i u petak pre podne. DŽihadisti okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama su kontraofanzivom tokom noći pokušali da povrate svoje položaje u gradu, ali nisu uspeli.

Tokom jutrošnje ofanzive SAA je osvojila brdo Sakijat, koje je bilo ključno za napad na Al-Tamanah. Sirijska vojska je opkolila grad sa svih strana i presekla puteve snabdevanja terorista, koji su pokušali samoubilačkim akcijama da spreče neminovni poraz.

SAA predvođena elitnom 25. divizijom uspela je da odvrati napade, a iskoristila je i slabe tačke džihadista u južnom delu Al-Tamanaha. Sirijska vojska je tokom dana u potpunosti zauzela grad, a trenutno se radi na ojačavanju odbrane u slučaju da se džihadisti vrate, pošto su se razbežali oko Al-Tamanaha.

Lokalni mediji navode da se očekuje da SAA nastavi sa ofanzivom u južnom delu Idliba, pošto je oslobođen istočni deo od grada Kan Šejkuna.

Pogledajte OVDE kako su ruske vazdušne snage uništile konvoj džihadista.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA