Najnovije

NEĆE NI DA ČUJU IŠTA IZ SRBIJE: Novi udarac Hrvata zaprepastio Balkan!

Gradske vlasti Vukovara, koje predvodi HDZ-ov gradonačelnik, Ivan Penava, otkazale su za večeras zakazani nastup srpskog pevača Momčila Stanića Mome na zabavi u organizaciji Zavičajnog kluba Banijaca i Kordunaša u tom gradu.

Kolinda Grabar Kitarević (Foto: jutjub)

Penava je medijima rekao da se radi o pevaču koji je veličao, kako je naveo, tzv. RSK Krajinu, kao i koji je u Domovinskom ratu predvodio službeni Vojni orkestar 39. banijskog korpusa vojske RSK, pevao ispred postrojenih vojnika, omalovažao i vređao Franju Tuđmana, čistio kokardu…

Penava je rekao da je organizator otkazao nastup "spornog izvođača" zhvaljujući "pravovremenoj i hitnoj eakciji pripadnika Policijske stanice Vukovar", preneo je Večernji list.

Organizator najavljenog događaja je, kaže Penava, Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca „Miloš Vojnović“, a objekt u kojem je trebalo da bude održan koncert je u vlasništvu firme “SEDES d.o.o.”, čiji su osnivači Samostalna demokratska srpska stranka i Srpsko narodno vijeće.

"Grad Vukovar se ograđuje od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja može uneti razdor i nemir među građane grada Vukovara i smatra da u demokratskim državama nema mesta za muzičke izvođače koji svojim nastupima omalovažavaju i vređaju osnovne vrednosti naroda države u kojoj nastupaju", rekao je Penava.

Predsednik Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca „Miloš Vojnović“, Bogdan Rkman, koji je i predsednik Izvršnog odbora SDS S-a, izjavio je da je odlučeno da se posluša preporuka određenih institucija u cilju, kako je naveo, smirivanja tenzija koje su stvorene ovim povodom.

Inače, protiv Mome Stanića se ne vodi nikakav postupak i on je lojalan građanin Hrvatske, a pojedini predstavnici Srba su se zapitali nije li ovo i poruka vukovarskim Srbima da se sele.

"Ovo je hrvatska država i postoje određeni okviri kako se svi moramo ponašati. Hrvatska i Hrvati nikada neće pristati na neke stvari zbog čega se uostalom vodio rat i vodili bi ga opet ako, ne daj bože, to bude potrebno", rekao je Penava.

Ivan Penava (Foto: jutjub)

Poručio je da treba, kako je rekao, imati na umu da je "Vukovar grad koji je teško stradao u Domovinskom ratu da su rane preduboke kao i da sve to s udaljenosti od 300 kilometara izgleda sasvim drugačije".

Zbog čega su Crnogorci proterali petoricu Šiptara, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA