Najnovije

LINTA OSUO ŽESTOKU PALJBU PO HRVATIMA: Hrvatska je ta koja se nije suočila sa ustaškom prošlošću!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, ocenio je danas da je Hrvatska ta koja se nije suočila sa svojom ustaškom, genocidnom i zločinačkom prošlošću i da skoro tri decenije aktivno radi na rehabilitaciji NDH i ustaštva.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

Linta u saopštenju navodi da je hrvatska predsjednica Kolindea Grabar Kitarović izgovorila niz gluposti i laži tj. da se Srbija nije suočila sa vlastitom istorijom, da nije priznala tzv. velikosrpsku agresiju, zločine i genocid, da skriva podatke o nestalim hrvatskim veteranima i civilima i da je rehabilitovala četništvo. 

Temelj Hrvatske u praksi i realnom životu nije ZAVNOH i antifašizam već NDH i ustaštvo, naveo je LInta.

Prema njegovim rečima, Kolinda Grabar Kitarović veoma dosledno ponavlja proustašku tezu o velikosrpskoj agresiji koja je zvanično potvrđena u proustaškoj Deklaraciji o Domovinskom ratu. 

- U toj sramnoj Deklaraciji, koju je Hrvatski sabor usvojio 2000. godine, stoji da su Srbija, krajiški Srbi i JNA tobože izvršili agresiju na Hrvatsku. Prava istina jeste da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Jugoslaviju, JNA i krajiške Srbe - kaže Linta.

On ističe da Srbija ne skriva podatke o nestalim hrvatskim veteranima i civilima ali zato u Hrvatskoj postoji preko 30 poznatih grobnih mjesta gđe se nalaze posmrtni ostaci Srba i veliki broj ekshumiranih posmrtnih ostataka koji se godinama ne identifikuju. 

To jasno pokazuje, napominje Linta, da u Hrvatskoj nema političke volje se se reši pitanje nestalih i da se to humanitarno pitanje politizuje u dnevno-politčke svrhe. 

Naglašava da je srpski narod imao dva antifašistička pokreta tj. partizanski i četnički. 

- Komadant Ravnogorskog pokreta Draža Mihajlović bio je ministar vojni u izbjegličkoj Vladi čije je sjedište bilo u Londonu dok je masovni ubojica i poglavnik genocidne NDH bio najvjerniji saveznik Adolfa Hitlera i nacističke Nemačke sa sedištem u Berlinu. Apslutno je neprihvatljivo zastupati lažnu i zlonamjernu tezu da je Ravnogorski pokret bio fašistički i stavljati ga u istu ravan sa genocidnim i nacifašističkim ustaškim režimom - zaključio je Linta.

Vulin žestoko odbrusio Kolindi! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA