Najnovije

SRBIJA U SUZAMA A NEPRIJATELJI LIKUJU: Sin generala Ratka Mladića saopštio tužnu vest!

Na statusnoj konferenciji će se razmatrati opšta statusna pitanja, a naše najvažnije pitanje je zdravlje generala, pa ćemo ponoviti našu zabrinutost, kako u smislu njegovog zdravstvenog stanja, tako i dokumentacije koju primamo i načina na koji je on lečen - rekao je Darko Mladić sin Ratka Mladića.

Darko Mladić sin generala Ratka Mladića (Foto: jutjbu)

Što se tiče zdravstvenog stanja generala, Darko Mladić ističe da je ono nepromenjeno, loše i dalje i da nema nikakvih poboljšanja u ovom trenutku.

- Nastavljamo naš napor da ga izvedemo na lečenje, što je već odavno trebalo da se desi. Ono što nas zabrinjava jeste što i dalje dobijamo medicinsku dokumentaciju za koju sumnjamo da nije komletna i moraćemo da nađemo neki način da dobijemo kompletnu medicinsku dokumentaciju i da je temeljeno izanaliziramo - dodao je on.

Darko Mladić je podsetio da je zakazana redovna statusna konferencija koja, prema haškim pravilima, treba da bude zakazana 120 dana od prethodne.

U Hagu je za 3. oktobar zakazana statusna konferencija u postupku protiv nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Iz Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji je naslednik Haškog tribunala, saopšteno je da je prethodna statusna konferencija održana 13. juna i da je Mladić u pritvorskoj jedinici UN, gdje čeka odluku povodom žalbe koju je uložio na presudu Sudskog veća.

U odluci se navodi da statusna konferencija, uz saglasnost Mladića u pisanoj formi, može biti održana bez njegovog prisustva ili uz njegovo učešće putem telekonferencije, ukoliko on to želi.

Generala Ratka Mladića (76) Haški tribunal je nepravosnažno osudio na doživotni zatvor za navodne zločine u BiH u minulom ratu. Na prvostepenu presudu žalbu su uložili i Mladićeva odbrana i haško tužilaštvo.

Posle ulaganja žalbi i razmene pisanih argumenata Mladićeva odbrana i haško tužilaštvo u dogledno vreme trebalo bi da žalbe usmeno obrazlože pred sudijama.

Mladić je u pritvoru u Hagu od leta 2011. godine, kada je uhapšen u Srbiji.

Suđenje je počelo 16. maja 2012. godine. Prvostepenom presudom od 22. novembra 2017. godine osuđen je na doživotni zatvor.

Ovo uništava celu Srbiju a ima blagoslov vlasti, o čemu je reč saznajte OVDE.

Izvor: Espreso. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA