Najnovije

STRAVIČNI ZLOČINI TERORISTIČKE OVK: Srbima sekli glave, pa ih pekli u rerni!

Zločine koje su nad Srbima činili Albanci iz terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), među čijim vođama je bio i odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj, toliko su monstruozni da sećanje na njih, čak i dve decenije posle završetka ratnih sukoba, ledi krv u žilama.

OVK (Foto: Jutjub)

Nedužne žrtve

Jeziva iživljavanja u kojima su ljudske glave zločinci pekli u šporetu zabeležila je u svojoj knjizi "Sudija u ratu i miru" istražni sudija u penziji Danica Marinković.

Ona je bila sudija Okružnog suda u Prištini i za vreme svog rada gledala je i slušala najjezivije opise zločina koje su trpele srpske nedužne žrtve, žene i deca. 

- Kad sam sprovodila istragu, saslušavala sam na stotine svedoka. Sećam se jednog svedočenja ženske osobe koja je otišla u Istok da traži svoju porodicu. Ušla je u porodičnu kuću i, umesto svojih roditelja, našla je odrubljenu očevu glavu u rerni šporeta! To su bili stravični prizori i priče, koje sam sabrala u svojoj knjizi - kaže Marinkovićeva.

Postoje dokazi

Predmet o konkretnom slučaju, dodaje, tražio joj je nekadašnji ministar pravde Vladan Batić.

- Dala sam mu predmet i on je hteo da ga pošalje Haškom tribunalu, ali ne znam šta je potom bilo. Postoji ogroman broj dokaza i saslušanih svedoka, ali zločinci i dalje nisu osuđeni - kaže Marinkovićeva.

CIA namerno sakrila zločine nad Srbima u Srebrenici, a evo ko je celu priču "gurao" i pomagao. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA