Najnovije

META SAVETUJE OPOZICIJU DA SLEDI PRIMER 5. OKTOBRA: Ujedinite se kao što su Srbi protiv Miloševića!

Albanski predsedni Ilir Meta pozvao je albansku opziciji da se ujedini i da učestvuju na izborima 13. oktobra, uz savet lideru opozicione Demokratske partije LJuljzimu Baši da sledi primer srpske opozicije koja je na izborima u septembru 2000. godine porazila srpskog predsednika Slobodana Miloševića, a on bio prinuđen da prizna poraz.

Iljir Meta (Foto: Jutjub)

"Da je opozicija u Srbiji čekala da Milošević osudi Miloševića ili da on garantuje fer i demokratske izbore, on bi možda još bio na vlast, ako ga ne bi izdalo srce. Ali, opozicija je donela pravu odluku - ujedinila se, suočila sa njim i porazila ga. Nakon toga su mu bili stavljeni lisice na rukama i bio je sproveden u Hag. Znači izbori su jedino rešenje za demokratiju i pravdu", napisao je Meta na Fejsbuku.

Politička kriza u Albaniji traje od početka godine kada je opozicija napustila Parlament zahtevajući ostavku Edija Rame, a na lokalnim izborima 30. juna učestvovala je samo Ramina vladajuća stranka. Meta je ocenio te izbore kao nelegitimne i izbore zakazao za 13. oktobar ove godine.

Amerikanci pronašli saveznika za učešće u antiiranskoj armadi! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA