Najnovije

PANIKA ZBOG PUTINOVE HIPERSONIČNE RAKETE: Eksplodirao Cirkon, moćni ruski projektil!

Pojavile su se sumnje da je poslednje rusko testiranje projektila "cirkon" prouzrokovalo opasno radioaktivno zračenje. Ova nova krstareća hipersonična raketa, koju je Putinova vlast testirala u četvrtak, navodno je izazvala curenje radijacije koje je detektirano u gradu Severodvinsk na severozapadu Rusije.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Da podsetimo, dve osobe su poginule, a više njih je povređeno tokom testiranja oružja u bazi za lansiranje balističkih raketa u gradiću Nionoksa u četvrtak.

Ruske agencije navele su da je tokom testiranja oružja izbila eksplozija i požar, ali nije saopšteno zašto je došlo do podizanja nivoa radijacije posle eksplozije.

Ruski ministar obrane negirao je curenje radijacije, ali uprkos tome među tamošnjim stanovnicima nastala je masovna histerija. LJudi su u strahu pokupovali sve zalihe tableta joda koje sprečavaju prodiranje radijacije u štitnu žlezdu.

"Inače, kad god vlasti kažu da je sve u redu, to znači upravo suprotno. Upravo ovako su lagali i ljude u Černobilu", rekao je Sergej Dolgušin, jedan od tamošnjih stanovnika.

Inače, projektili "cirkon" postižu brzinu od šest maha, što onemogućava presretanje tog projektila bilo kojim postojećim protivraketnim sistemimau svijetu, a ruski vojni stručnjaci tvrde da mogu da pogode metu u SAD za manje od pet minuta.

Tramp dao komentar o susretu Putina i Zelenskog! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA